En matbild

Guider

Matbloggat

Nyliga inlägg

Sidor: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Maträtter, recept, tillagning / SV: Känslig mage
« Senaste inlägg av Gastrofysik skrivet 2018-01-31 14:29 »
Stressmage och IBS brukar få liknande kostrekommendationer. För IBS finns en hel del recept. Kolla den norska bloggen https://www.lavfodmap.no/

Hon har även precis gett ut en bok (på engelska) jag inte sett än.

EDIT: Boken är https://www.bokus.com/bok/9781454928522/happy-gut-cookbook-good-food-for-sensitive-stomachs/
22
Maträtter, recept, tillagning / Känslig mage
« Senaste inlägg av Lenam skrivet 2018-01-31 11:15 »
Hej behöver hjälp med recept på mat för känslig mage.
Stress relaterat är de jag ska börja med.
Kan någon något om detta. Vore väldigt tacksam.
Lenam
23
Vilken intressant undersökning! Jag har själv aldrig testat en matkasse, men jag skulle kunna tänka mig att det blir ett visst överskott på saker som man inte vill ha eller som man inte gör slut på. Ska bli kul att se resultatet!
24
Hej!
Vi är två studenter vid Umeå Universitet som skriver examensarbete inom kostvetenskap. Handlar du eller har handlat färdiga matkassar online (där recept och ingredienser medföljer) får ni gärna fylla i våran enkät som handlar om matsvinn i det privata hushållet. Enkäten tar max 5 minuter att genomföra. Resultatet från undersökningen kommer att användas till vår kandidatuppsats och kommer presenteras på en statistisk nivå. Vi är tacksamma om ni vill medverka.

Mvh Carl och Oscar

Länk till enkäten: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfvAWFVUC726nzsienlc5_VtUs0DCBIXmBkTlNSesTbyUvzqw/viewform
25
Företagsavdelning / SV: Presentation av Minegenkokbok.se
« Senaste inlägg av webguide skrivet 2018-01-29 06:31 »
Bra idé. Men då behöver jag nog lite fler användare än idag för att de ska vara intresserade. :)
Jag har ganska nyss lanserat den till en större publik för att få lite mer feedback. Än så länge har mest närmast sörjande använt sig av den.
Nej, du ansluter dig till ett affiliatenätverk, t.ex. https://adtraction.com/ sen ansluter du dig till rpogram som du tycker passar. De tittar inte så mycket på din trafik som på vad siten faktiskt handlar om.

Citera
Kör responsiv design rakt igenom så hela siten ska fungera på mobil utan att behöva göra nån omnavigering till en mobil variant.
Jo, det förstår jag men du måste se till att den responsiva varianten är optimerad för mobil, det är mobil som kommer att räknas, inte desktop. Men som du skriver längre ner så jobbar du på det... :)

Citera
Amp var väldigt intressant! Hade inte hört talas om det förut. Har läst på lite, och insett att det kanske inte lämpar sig jättebra för dynamiska sidor (med mycket användarinnehåll) eftersom amp cachas flitigt. Däremot kan det nog vara en god idé för de publika sidorna. Har börjat fila lite på en amp version av första sidan.
AMP fungerar bra för dynamiskt content, men det är lite trixigare. Ebay kör AMP för att ta ett exempel.
26
Företagsavdelning / SV: Presentation av Minegenkokbok.se
« Senaste inlägg av Mek-Thomas skrivet 2018-01-27 16:04 »
Du kan ju lägga till funktionalitet för att skicka shoppinglistor (beställningar) till onlinebutiker, typ mathem och köra som affiliate = en intäktsmodell.

Bra idé. Men då behöver jag nog lite fler användare än idag för att de ska vara intresserade. :)
Jag har ganska nyss lanserat den till en större publik för att få lite mer feedback. Än så länge har mest närmast sörjande använt sig av den.

Om du tänker SEO så är det superviktigt att den mobila versionen är snabb och lättnavigerad/använd eftersom Google from i år kommer att ha en mobile-first-aproach = att de utgår från den mobila versionen av en site för att avgära hur den skall ranka. Dessutom tillför de laddningshastighet som en rankingfaktor i juli i år. Lägg gärna till en amp-version av delar eller hela siten också.

Kör responsiv design rakt igenom så hela siten ska fungera på mobil utan att behöva göra nån omnavigering till en mobil variant.

Amp var väldigt intressant! Hade inte hört talas om det förut. Har läst på lite, och insett att det kanske inte lämpar sig jättebra för dynamiska sidor (med mycket användarinnehåll) eftersom amp cachas flitigt. Däremot kan det nog vara en god idé för de publika sidorna. Har börjat fila lite på en amp version av första sidan.

Har dock en del kvar att göra ang. hastigheten över lag innan en amp-version prioriteras. Hellre en snabb "vanlig" version utan amp, än en seg sida med en ultrasnabb amp-variant.
27
Köksredskap, utrustning och maskiner / SV: Skärbräda - vilket material?
« Senaste inlägg av Gastrofysik skrivet 2018-01-26 17:27 »
Bör man ha en för kött/kyckling och en för fisk? Eller kan man ha en och samma för kött, kyckling och fisk?

Nej, man kan säkert ha samma. Det viktigaste har du redan gjort genom att skilja på kött o grönsaker. Proffsen förhindrar ev ytterligare korskontaminering genom att ha alla dessa färgkodade skärbrädor (och även knivar, annars är det ingen vits). För oss dödliga räcker att diska av ordentligt emellanåt tror jag. Någon från Livsmedelsverket på forumet?
28
Köksredskap, utrustning och maskiner / SV: Skärbräda - vilket material?
« Senaste inlägg av Jensl skrivet 2018-01-26 11:19 »
Tack för tipsen om vad man ska satsa på, nu känner jag mig trygg i att köra på enbart träskärbrädor! :-)

Bör man ha en för kött/kyckling och en för fisk? Eller kan man ha en och samma för kött, kyckling och fisk?
29
Köksredskap, utrustning och maskiner / SV: Skärbräda - vilket material?
« Senaste inlägg av Jensl skrivet 2018-01-26 11:16 »
Förstår inte vad en ny fräsch skärbräda skulle skada. Du köper ju nya disktrasor och entrémattor. Vad är det som gör att en simpel skärbräda inte kan ersättas? Kan du utveckla?

Det handlar om att jag överlag försöker minska min egen konsumtion (både för ekonomin och miljön) och skärbrädor råkar vara ett sätt där man faktiskt kan köpa en gång och sedan aldrig mer, förutsätt att man sköter dom förstås. :-)
30
Köksredskap, utrustning och maskiner / SV: Skärbräda - vilket material?
« Senaste inlägg av Gastrofysik skrivet 2018-01-25 21:46 »
Den stora frågan är vad jag ska ha för material till skärbrädan som är tänkt att skära kött, fisk och kyckling på. Om man väljer en träskärbräda även till det, hur ska man då diska och ta hand om den för att vara säker på att den inte blir en bakteriehärd?

...glömde svara på din viktigaste fråga ;-) Det finns ingen anledning att avstå från träskärbräda för kött, fågel o fisk. Trä har för övrigt antiseptiska egenskaper förutom att en ändträbräda "stänger" jacken på ett sätt plastbrädan inte kan. Så förutom att träbrädan inte tål maskindisk finns det bara fördelar...
Sidor: 1 2 [3] 4 5 ... 10
- Annonser -