En matbild

Guider

Matbloggat

Nyliga inlägg

Sidor: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Råvaror, halvfabrikat / SV: Bayonneskinka
« Senaste inlägg av webguide skrivet 2018-12-05 09:02 »
Men är det så? Det verkar vi ju inte vara överens om. Du (och den italienska lobbyn) har bestämt att ju dyrare en skinka är desto godare är den. Vi andra dödliga är öppna för andra förslag och en dag hittar även en blind höna ett korn ;)

Nej, jag föredrar Pata negra framför Parmaskinka så den italienska lobbyn kan intevara inblandad :)
Men du säger ju själv att den finare skinkan är bättre men att du tycker det är för dyrt att ha på frukostmackan.

Jag vet hur den färdigskivade och förpackade skinkan som utgjorde grudnen för testet som du hänvisar till smakar och det är väldigt, väldigt långt från smaken av en välproducerad skinka, svensk, italiensk, fransk, spansk eller var som helst ifrån.
22
Råvaror, halvfabrikat / SV: Bayonneskinka
« Senaste inlägg av agnetasch skrivet 2018-12-05 07:29 »
Men nu handlade det ju om att det var godare med en dyrare
Men är det så? Det verkar vi ju inte vara överens om. Du (och den italienska lobbyn) har bestämt att ju dyrare en skinka är desto godare är den. Vi andra dödliga är öppna för andra förslag och en dag hittar även en blind höna ett korn ;)
23
Råvaror, halvfabrikat / SV: Bayonneskinka
« Senaste inlägg av webguide skrivet 2018-12-04 10:25 »
Jag tycker inte min frukostmacka är äcklig bara för att jag köper skinkan hos von Lidl ;D

Men nu handlade det ju om att det var godare med en dyrare. Jag köper inte sämre kvalitet bara för att det är frukost det handlar om.
24
Råvaror, halvfabrikat / SV: Bayonneskinka
« Senaste inlägg av agnetasch skrivet 2018-12-04 07:31 »
Jag tycker inte min frukostmacka är äcklig bara för att jag köper skinkan hos von Lidl ;D
25
Råvaror, halvfabrikat / SV: Bayonneskinka
« Senaste inlägg av webguide skrivet 2018-12-04 06:15 »
Hur mycket man är villig att betala beror väl också på vad man ska ha skinkan till. Tapas till matnördiga vänner kräver väl en dyrare variant än vad man har på frukostmackan.

Det tycker inte jag, mat skall vara gott. Frukostmackan blir ju lika god som sitt pålägg.
26
Råvaror, halvfabrikat / SV: Bayonneskinka
« Senaste inlägg av agnetasch skrivet 2018-12-03 09:01 »
Hur mycket man är villig att betala beror väl också på vad man ska ha skinkan till. Tapas till matnördiga vänner kräver väl en dyrare variant än vad man har på frukostmackan.
27
Råvaror, halvfabrikat / SV: Bayonneskinka
« Senaste inlägg av Skogis skrivet 2018-12-03 08:41 »
Vad man tycker är prisvärt är nog beroende på hur stor plånbok man har.
För egen del vill jag nog ha så hög kvalité det går till för mig ett rimligt pris. Bägge ändarna av prisspannet tycker jag sällan är prisvärda.
Om det är en liten producent av något brukar priserna vara högre, vilket är ok för de som handlar just de varorna. Men det är nog mer en psykologisk grej, man köper ju mer än bara varan. Inget fel i det, jag gör det också.
28
Konsumentfrågor / SV: Vilken olja ska man använda i sin mat? Rapsolja giftig???
« Senaste inlägg av webguide skrivet 2018-12-03 06:18 »
Om vi nu ska vara källkritiska, var kommer källan från? Kan vi lita på den?

Genmodifiering ör samma sak som växtförädling, något som människan har äågnat sig åt ända sedan vi lärde oss att odla något. Genmodifiering är ett modernare sätt, men man gör ju samma sak...
29
Råvaror, halvfabrikat / SV: Bayonneskinka
« Senaste inlägg av webguide skrivet 2018-12-03 06:16 »
Men hur ska jag veta vilken som är en bra o vilken som är en dålig parmaskinka? De tre vinnarna i testet var:

Zeta: Prosciutto di Parma
Dulano Selection: Original Jamón Serrano
Garant: Jamón Serrano

Här var det alltså serranoskinkor från "billighetsaffärer" (Lidl och Willys) som spelade i samma liga som parmaskinkan. Var det en "dålig" parmaskinka eller hade testdeltagarna defekta smaklökar? Jag tycker detta är en snårskog. Det verkar ju inte vara så att bara för att man köper den dyraste skinkan får man den bästa. Själv vägrar jag att köpa skinka för 713:-/kg när jag kan handla en lika god på Lidl för 199:-/kg :(

Alla de tre skinkorna håller ungefär samma kvalitet, de är färdigföpackade och de kommer från stora varumärken där industriella tillverkningsmetoder gör att de kan hålla nere kostnaderna.  Det är hyffsad dåliga grejer helt enkelt och det är på gränsen till tveksamt om man kan kalla dem för parma/serrano.

En skinka av hög kvalitet ligger ofta (inte alltid)på från 1000 sek/kg och uppåt, man kan tycka vad man vill om priset men som sagt tillverkningskostnaderna för livsmedel av hög kvalitet är väldigt höga + att det ofta handlar om små producenter med begränsad tillverkning.
30
Råvaror, halvfabrikat / SV: Bayonneskinka
« Senaste inlägg av webguide skrivet 2018-12-03 06:09 »
... eller håller ett högt pris. Det finns många smarta prissättare som lurar de flesta. Inte bara mat utan "märkes"-övrigt också. Välj klokt.
Väldigt, väldigt ofta får man vad man betalar för. Lågt pris = låga tillverkningskostnader, vilket ofta betyder bristande djurvård, hygien, arbetsmiljö, tillsatser (ofta socker) etc. "Smarta prissättare", ja, genom att sälja saker till "lågt pris" tror folk att de gör ett klipp.... Mat är inte billigt, livsmedelsindustrin (dem som du kallar för smarta prissättare) har dock fått oss att tro det för att vi skall välja deras produkter.
Sidor: 1 2 [3] 4 5 ... 10
- Annonser -