En matbild

Guider

Matbloggat

Nyliga inlägg

Sidor: 1 ... 8 9 [10]
91
Köksredskap, utrustning och maskiner / SV: Springform till korv?
« Senaste inlägg av kurt skrivet 2017-09-06 04:46 »
Gladpack innehåller inte mjukgörare och klarar 120 grader, så det hade fungerat bra, används ofta vid pastejbakning

http://www.godt.no/#!/oppskrift/443/kjoettpudding-i-serranoskinke
92
Köksredskap, utrustning och maskiner / SV: Springform till korv?
« Senaste inlägg av Skogis skrivet 2017-09-05 21:49 »
Jo jag fick det tipset på det engelska forumet också, men det är inte köttfärslimpa jag gör.
I mitt tycke ska en korv vara rund, och jag är villig att jobba för det ;)
Enklast är nog att rulla in smeten i gladpack och knyta ihop ändarna på plasten till ett handtag. Hittade det på smokingmeatforum, men är gladpack egentligen lämplig att värma till 80°?
93
Köksredskap, utrustning och maskiner / SV: Springform till korv?
« Senaste inlägg av kurt skrivet 2017-09-05 18:31 »
Annars hade det ju fungerat bra med en vanlig avlång kakform också!
94
Köksredskap, utrustning och maskiner / SV: Springform till korv?
« Senaste inlägg av agnetasch skrivet 2017-09-05 08:18 »
Korven ser ju kanonfin ut! Grattis till ett lyckat experiment :)
95
Vetgirig, frågelåda / SV: Vilken vit box som matlagningsvin?
« Senaste inlägg av webguide skrivet 2017-09-04 06:39 »
Hu,då blir det knepigt! Jag tänkte mest ett vitt standardvin som passar i osso buco, risotto o sånt.

Problemet med det resonemanget är att du vill ha olika smaker på t.ex. en vitvinssås och på en risotto(beroende på vad du tänker göra för sorts risotto). I vissa fall vill du tillföra druvsötma och i andra fall hög syra.
96
Vetgirig, frågelåda / SV: Vilken vit box som matlagningsvin?
« Senaste inlägg av Gastrofysik skrivet 2017-09-03 21:17 »
Hu,då blir det knepigt! Jag tänkte mest ett vitt standardvin som passar i osso buco, risotto o sånt. 
97
Köksredskap, utrustning och maskiner / SV: Springform till korv?
« Senaste inlägg av Skogis skrivet 2017-09-03 19:02 »
Den krymte ???



Men korven blev bra ändå så formen kommer att användas fler gånger.


Sjöd korven i en gryta i ugnen, varmluftsugn kan hålla tempen rätt så bra. Satte vredet på 90° och stektermometern sa 87° inuti grytan.

98
Vetgirig, frågelåda / SV: Vilken vit box som matlagningsvin?
« Senaste inlägg av Hasse skrivet 2017-09-03 17:30 »
En grundregel är: Ha samma vin i maten som du tänker servera till maten.
99
Vetgirig, frågelåda / Vilken vit box som matlagningsvin?
« Senaste inlägg av Gastrofysik skrivet 2017-09-03 16:48 »
Sitter o funderar.... Det går åt rätt mycket vitt vin till maten jag ska laga närmaste tiden. Om ska ska ta en box o ha i kylen - duger vad som helst som är torrt? Någon stil/druva som passar bra? Jag är rätt vinokunnig   ???
100
Köksredskap, utrustning och maskiner / SV: Springform till korv?
« Senaste inlägg av Skogis skrivet 2017-09-03 16:23 »
Korvsmeten blandades och stoppades i springformen innan idag. Funkade bra och jag lyckades med att träffa rimligt rätt på mängd kontra volym för att fylla formen men inte få mycket över. Men man behöver en sked som det går att stompa med, lite av en golfklubba alltså.
Nu har korven sjudit i 80-85° i 4 timmar och ligger på kylning, formen höll!!

Kan tycka att det är lite överkurs att krydda vattnet som formen ska sjuda i, men det var lika bra att följa receptet med salt, vitpepparkorn och lagerblad. Korven har släppt lite fett och annat för korvspadet var lite mörkare än bara vatten. Kan bero på att jag använde baconrökt revben som hittades i frysen istället för karré.

Återkommer med bilder när korven kallnat och jag har skivat lite av den.
Sidor: 1 ... 8 9 [10]
- Annonser -