En matbild

Guider

Matbloggat

Nyliga inlägg

Sidor: 1 ... 8 9 [10]
91
Dum fråga kanske, men vore det inte tänkbart att dricka en halv 5% istället för en hel 3,5%?

Precis, det är ju samma sak som att dricka en hel 2,5%
92
Vetgirig, frågelåda / SV: Varför blir vissa ägg svårskalade?
« Senaste inlägg av kayaker skrivet 2018-01-05 00:03 »
När äggen åldras så stiger pH i vitan vilket gör att skalet lossnar lättare. Om man har färska ägg så kan man underlätta skalningen lite grand genom att ha lite bikarbonat i kokvattnet.
Källa: Harold McGee "On Food and Cooking"
93
Allt om sous vide / SV: Julskinka sous vide
« Senaste inlägg av Skogis skrivet 2018-01-04 23:15 »
Min maskin justerar tempen med 0,1° noggrannhet av inställt värde.
Men det är bara vad jag kan utläsa av displayen, verkligheten kan vara något helt annat, det har jag inte kollat.
94
Allt om sous vide / SV: Julskinka sous vide
« Senaste inlägg av Andreas skrivet 2018-01-04 20:38 »
Hur pass bra håller baden/cirkulatorerna temperaturen? Jag menar kan man vara säker på att 65 inställda grader är 65 och inte 64 eller 66? Alla temperaturmätare visar fel, frågan är bara hur stort felet är. :)
95
Dum fråga kanske, men vore det inte tänkbart att dricka en halv 5% istället för en hel 3,5%?
96
Vetgirig, frågelåda / SV: Varför blir vissa ägg svårskalade?
« Senaste inlägg av Andreas skrivet 2018-01-04 20:30 »
I den här artikeln om PF foods nya äggkokningsmaskin som kokar och skalar 16000 ägg i timmen står ett par saker om äggskalning https://www.nyteknik.se/nyheter/nya-matvanor-far-aggkokaren-att-oka-trycket-6887358

"Första steget är att de faller ner på en liten metallspets som pickar dem i den trubbiga änden. – Det är för att få in vatten mellan skalet och hinnan under kokningen. Då blir de lättare att skala" Observera! detta är alltså i den trubbiga delen och inte i tjockänden som Agneta skriver om i #13!

Och sen efter kokning "Här kyls äggen i tre steg: först i vatten som håller 8,4 grader, och därefter duschas de i 10,2-gradigt vatten medan de skalas."
97
Vad har bryggmästaren med tråden att göra och varför ska jag bry mig om vad han tycker?


Har druckit 3.5 och 2.8 flertals gånger utan att må dåligt ,röd ansikte eller få huvudvärk tills jag testade en del 4.5or och det var då jag mådde såligt och hade huvudvärk som varade i hela dan. Min läkare avråder mig att dricka alkoholhalt 4.5 eller högre eftersom min kropp inte tål det och hålla mig till 3.5 eller lägre. Detsutom så vet jag åt vilket håll mitt liv hade gott om jag ökar alkoholhalten då jag har vänner som gjort det

Känns som att du har något problem med att jag dricker låg alkoholhalt och är mer intresserad av att få mig att dricka högre alkoholhalt än att hålla till trådens ämne.

Nej jag har inga problem med vad du dricker och om du är intresserad av att prova en öl så har väl bryggmästaren precis allt med saken att göra. Det är ju hen som bestämmer hur ölen skall smaka och skapar dess speciella karaktär.
98
Allt om rökt, torkat, saltat och gravat / SV: Rimmat fläsk på många sätt
« Senaste inlägg av Skogis skrivet 2018-01-03 21:38 »
Intressant, du måste läsa en hel del trådar här. Dina senaste inlägg är i trådar som legat orörda i 1 1/2 år eller mer.

Gissar att det är en gammal sanning om att man inte ska frysa kött som tinat men vill du frysa om kött själv så är det bara att köra. Tydligen helt ofarligt om köttet inte legat på diskbänken någon timme.
Mest troligt kommer köttet att tappa vätska var gång det tinar och bli torrare och torrare för var gång.

Missade du mitt väl?
Det är väl annars inte.....
Skrev så för att jag inte själv har koll.
99
Allt om rökt, torkat, saltat och gravat / SV: Rimmat fläsk på många sätt
« Senaste inlägg av Mat-Janne skrivet 2018-01-03 17:57 »
Det är väl annars inte så lyckat att tina och frysa kött utan tillagning.
Vore intressant att höra vad som händer då. Eller är det bara någon man säger?
100
Allt om sous vide / SV: Sous-vide från grunden i hemmet - någon som provat?
« Senaste inlägg av Mat-Janne skrivet 2018-01-03 17:50 »
Här är en bra temperaturguide: https://s3.amazonaws.com/chefsteps/static/ChefSteps-SousVideReference.pdf
Potatis, 85 grader i 1.5 timme .... Någon som provat?
Sidor: 1 ... 8 9 [10]
- Annonser -