En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Vad bakade du för matbröd senast?  (läst 265437 gånger)

kryddburken

  • Kock
  • *****
  • Antal inlägg: 976
  • Li - Kryddburken
    • Visa profil
    • Kryddburken - matblogg
SV: Vad bakade du för matbröd senast?
« Svar #20 skrivet: 2007-06-24 11:16 »
Dagens frukost, scones & nykokt Jordgubbs & Citronmarmelad!! GOTT!!!! Och äntligen skiner solen på oss!!

justrom

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 222
    • Visa profil
SV: Vad bakade du för matbröd senast?
« Svar #21 skrivet: 2007-06-25 18:13 »
Justrom: jag letade rätt på receptet
http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=581857
och det verkar ju vara en klart trevlig limpa med både solrosfrön, mandel och russin/aprikoser.

Använde du russin eller aprikoser?

Följde du annars receptet till punkt och pricka eller bytte du ut något?


Hej, Ledsen att jag inte svarat förrän nu. Jag använde mig av russin och följde receptet exakt. Enda skillnaden var att jag tog en större form och gjorde bara en limpa. Så jag var tvungen att öka baktiden med ca 20 minuter.


crlhrv

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1301
    • Visa profil
    • Mina foton och allt annat
SV: Vad bakade du för matbröd senast?
« Svar #22 skrivet: 2007-06-26 12:34 »
Ölbröd kommer från någon av Jamie Olivers kokböcker och man byter helt enkelt ut vattnet mot öl. Det är inte meningen att brödet ska smaka öl utan det är främst de lite runda maltsmakerna som kommer fram. Sen om det verkligen blev någon skillnad mot vanligt vatten vet jag inte då det inte fanns något att jämföra med. Sen tyckte jag att degen jäste betydligt bättre (lite för bra?) när jag använde öl istället.
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

kryddburken

  • Kock
  • *****
  • Antal inlägg: 976
  • Li - Kryddburken
    • Visa profil
    • Kryddburken - matblogg
SV: Vad bakade du för matbröd senast?
« Svar #23 skrivet: 2007-06-26 13:41 »
Här blev det tomatbröd på div. kylskåpsrens... Rivna morötter, tomatpuré och gräddfil... *S* Jo, det blev gott!! :-) Kul att experimentera lite!

http://kryddburken.wordpress.com/2007/06/26/tomatbrod/

Kari

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2142
    • Visa profil
SV: Vad bakade du för matbröd senast?
« Svar #24 skrivet: 2007-07-04 13:45 »
--klipp--
Här är vad jag bakat senast:
¤ Ungerskt potatisbröd
---klipp--

Vars har Du gömt receptet? Bröd är ju gott. Potatis är ju gott. Kombon låter intressant!


Urban

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1355
    • Visa profil
SV: Vad bakade du för matbröd senast?
« Svar #25 skrivet: 2007-07-04 20:31 »
kryddburken: Blir det en utpräglad smak av tomat i brödet?. Det såg himla gott ut faktiskt! :P

kryddburken

  • Kock
  • *****
  • Antal inlägg: 976
  • Li - Kryddburken
    • Visa profil
    • Kryddburken - matblogg
SV: Vad bakade du för matbröd senast?
« Svar #26 skrivet: 2007-07-04 20:43 »
kryddburken: Blir det en utpräglad smak av tomat i brödet?. Det såg himla gott ut faktiskt! :P

Ja, det blir en väldigt utmärkande smak, gräddfilen gör nog sitt också, det är absolut ingen vanlig limpa man skivar up till frukost tycker jag, snara som ett tillbehör till soppa med bara lite smör på!

Urban

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1355
    • Visa profil
SV: Vad bakade du för matbröd senast?
« Svar #27 skrivet: 2007-07-05 18:22 »
Tror du att det skulle passa bra till en räksoppa typ.?

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6541
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Vad bakade du för matbröd senast?
« Svar #28 skrivet: 2007-07-06 15:34 »
Justrom tack då vet jag, måste prova det nån gång!

Calle: har Jamie Oliver några fler spännande brödrecept i sina kokböcker som du provat/tänkt prova?

Elka: här är potatisbrödsreceptet http://matforum.nu/index.php?topic=392

Igår blev det Pollykaka med Polly och mörk choklad, mycket chokladig och kladdig och god. Med vispgrädde till.
Den som inte frågar får inga svar.

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6541
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Vad bakade du för matbröd senast?
« Svar #29 skrivet: 2007-07-19 12:16 »
Provade justroms tips på Catrins filmjölkslimpa i måndags:
http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=581857
Jag tog 1 dl hackade hackade aprikoser (allt jag hade hemma) och 1,5 dl russin samt 0,5 dl hackade hasselnötter istället för mandel som inte fanns hemma.

Det blev en riktigt lyckad limpa, ganska söt med ton av nötter russin och aprikos. Jag brukar ibland ha lite svårt för bikarbonatsbröd när själva bikarbonatssmaken blir för dominerande, men här blev det bra!
Den som inte frågar får inga svar.

justrom

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 222
    • Visa profil
SV: Vad bakade du för matbröd senast?
« Svar #30 skrivet: 2007-07-22 16:21 »
Provade justroms tips på Catrins filmjölkslimpa i måndags:

Trevligt. Jo den var god, men lite söt. Fast det kan nog dröja innan jag gör den igen. Jag tänkte utforska den för mig okända världen av matbröd närmast innan jag fastnar för något som jag gör oftare.

kryddburken

  • Kock
  • *****
  • Antal inlägg: 976
  • Li - Kryddburken
    • Visa profil
    • Kryddburken - matblogg
SV: Vad bakade du för matbröd senast?
« Svar #31 skrivet: 2007-07-26 19:54 »
Bakade idag på Finax brödmix - Dinkelbröd!
http://kryddburken.wordpress.com/2007/07/26/dinkelbrod/
Lite smakfattigt, men man lär sig till en annan gång! ibland tycker jag det är kul att prova deras mix men har ännu inte hittat nån riktigt favorit!

Anne

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1083
    • Visa profil
    • Anne's Food
SV: Vad bakade du för matbröd senast?
« Svar #32 skrivet: 2007-07-29 20:39 »
Igår bakade jag två sorters knäckebröd (roligt!) och imorse bakade jag ut kalljästa frukostfrallor. (Som skulle vara ciabatta enligt receptet, eh, nä, inte direkt. Men gott ändå.)
Anne's Food - min matblogg

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6541
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Vad bakade du för matbröd senast?
« Svar #33 skrivet: 2007-07-30 10:27 »
Bakade idag på Finax brödmix - Dinkelbröd!
Lite smakfattigt, men man lär sig till en annan gång! ibland tycker jag det är kul att prova deras mix men har ännu inte hittat nån riktigt favorit!

Har du provat nån brödmix från annat fabrikat som blir riktigt bra?

Jag gjorde en krusbärsmarängpaj nu ikväll. Gott!

Anne: Krusbär är gott men sällan man ser i affären..? Odlar du själv?

Igår bakade jag två sorters knäckebröd (roligt!)

Gräddar du knäckebrödet i din vanliga ugn på vanlig plåt?
Den som inte frågar får inga svar.

Anne

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1083
    • Visa profil
    • Anne's Food
SV: Vad bakade du för matbröd senast?
« Svar #34 skrivet: 2007-07-30 10:57 »
Jag fick krusbär av en bekant - för nä, jag har inte heller sett i butik. Kanske finns hos torghandlare?

Japp, knäckebrödet gräddades i min helt vanliga ugn, på en helt vanlig plåt med helt vanligt bakplåtspapper. :)
Anne's Food - min matblogg

Kari

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2142
    • Visa profil
SV: Vad bakade du för matbröd senast?
« Svar #35 skrivet: 2007-09-05 13:16 »
Länk här till Agnetas Dinkelbröd med morot och fågelmat!  ;) http://matforum.nu/index.php?topic=678.0
« Senast ändrad: 2007-09-05 13:20 av elka »

Anne

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1083
    • Visa profil
    • Anne's Food
SV: Vad bakade du för matbröd senast?
« Svar #36 skrivet: 2007-09-10 14:03 »
Jag bakade rågsiktskakor, och grovt bröd med hasselnötter och torkade tranbär i helgen.
Anne's Food - min matblogg

kryddburken

  • Kock
  • *****
  • Antal inlägg: 976
  • Li - Kryddburken
    • Visa profil
    • Kryddburken - matblogg
SV: Vad bakade du för matbröd senast?
« Svar #37 skrivet: 2007-09-11 20:04 »
Här blev det snabba Rågsiktsbröd bakat i stekpanna! Å en vetedeg med vanilj/kardemumma till lite olika bröd, en fläta, 15 snurror & en butterkaka!
mwn här kommer receptet på rågsiktsbrödet så länge.
http://kryddburken.wordpress.com/2007/09/11/ragsiktsbrod-bakat-i-stekpanna/
Himla gott! :-)

crlhrv

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1301
    • Visa profil
    • Mina foton och allt annat
SV: Vad bakade du för matbröd senast?
« Svar #38 skrivet: 2007-09-11 20:13 »
I söndags blev den focaccia både med rödlökstopping och med basilikatopping
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Anne

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1083
    • Visa profil
    • Anne's Food
SV: Vad bakade du för matbröd senast?
« Svar #39 skrivet: 2007-09-17 22:40 »
Två sorters surdegsbröd - Baselbröd enligt Jan Hedhs bok, och Riddar Sour Sthlm från Johan Sörbergs Riddarbageriets Bröd. Och en toscakaka till pappa. :)
Anne's Food - min matblogg

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Write pancake in Swedish!:

- Annonser -