En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Vad bakade du för matbröd senast?  (läst 265136 gånger)

Cat

  • Gäst
SV: Vad bakade du för matbröd senast?
« Svar #620 skrivet: 2014-05-17 07:32 »
Nyttigt LCHF bröd gjort på zucchini och (lite)morot!! Jättesaftigt och gott :)

http://catbje.se/recept/glutenfritt-brod/

spenaten

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 25
    • Visa profil
SV: Vad bakade du för matbröd senast?
« Svar #621 skrivet: 2015-07-03 19:40 »
Bakade ett surdegsbröd igår på:

200 g grovt vetemjöl
600 6 vetemjöl
15 g salt
460 g vatten
400 g surdegsgrund

Gräddade det i en form på 4 liter tills brödet nådde 96 grader.

j.lelle

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 2
    • Visa profil
SV: Vad bakade du för matbröd senast?
« Svar #622 skrivet: 2016-10-16 14:49 »
Jag gjorde vitt bröd med jäst från Vm bagaren Håkan Johanssons youtube kanal

https://www.youtube.com/channel/UC-nENCh_fFTfivq4bfIx_zg

Lite lurigt att göra flätan annars väldigt enkelt och gott. 

webguide

  • Kock
  • *****
  • Antal inlägg: 961
    • Visa profil
    • Vassaknivar.se
SV: Vad bakade du för matbröd senast?
« Svar #623 skrivet: 2016-10-17 06:42 »
Sirapslimpa:
500 gram vetemjöl
300 gram vatten
25 gram vetegluten (för att öka proteinhalten i mjölet)
15 gram aktiv torrjäst
50 gram ljus sirap
20 gram smör
5 gram salt (jag använder salt från Läsö)

Kör 5 minuter i maskin, tillsätt salt och smör i bitar och kör 5 minuter till.
Jäs degen i ca 2 timmar (tryck ner den efter halva tiden), forma till en limpa coh pensla med äggula upprörd i vatten + en nypa salt och låt den vila en stund och baka av den till 96 grader i 200 graders ugn.

irmaberg

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 5
    • Visa profil
SV: Vad bakade du för matbröd senast?
« Svar #624 skrivet: 2016-11-18 17:46 »
Jag gjorde portionsbröd med surdeg.

margita moreborg

  • Gäst
SV: Vad bakade du för matbröd senast?
« Svar #625 skrivet: 2016-12-03 10:40 »
Högbolimpa 

BRA som julklapp med cellofan och röda band kring limpan.
Den är god när man är sugen på ett lite sötare och kompaktare bröd.
Handla hem alla ingredienser, sedan går det lätt att göra ett antal limpor då och då.

Högbolimpa

(Receptet är för 1 limpa)
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat. Salt och bikarbonat ska blandas väl med mjölet innan vätskan tillsätts.
2 msk vetegroddar
1/2 dl vetekli
3/4 dl rågkross
1,5 dl grahamsmjöl
2,5 dl vetemjöl
1 dl russin
1 dl hela mandlar
1 dl torkade aprikoser
3/4 dl solrosfrön
5 dl fil
1 dl mörk sirap ger mörk smak och färg, ljus sirap blir lite knäckigare och brödet något ljusare.

Gör så här: Blanda alla ingredienser i en bunke.
Häll över fil och sirap och blanda till en jämn smet.
Smörj och bröa en brödform och häll i smeten.
En mindre, avlång form passar bäst.
Grädda i 175 grader i cirka 80-90 minuter.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Write pancake in Swedish!:

- Annonser -