En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Grekisk eller turkisk yoghurt  (läst 38380 gånger)

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4441
    • Visa profil
SV: Grekisk eller turkisk yoghurt
« Svar #20 skrivet: 2012-09-05 08:56 »
Visst är den fet (jag vet ingen fetare) men allting är relativt. Det är ju ingen ät-yoghurt (utom för LCHF-are) utan ett alternativ till creme fraiche som ju kan innehålla upp till 34% fett. Hur använder du själv din turkiska yoghurt?

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6541
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Grekisk eller turkisk yoghurt
« Svar #21 skrivet: 2012-09-05 11:42 »
Visst är den fet (jag vet ingen fetare) men allting är relativt. Det är ju ingen ät-yoghurt (utom för LCHF-are) utan ett alternativ till creme fraiche som ju kan innehålla upp till 34% fett.

Jovisst, men för den som är fettskrämd finns ju lätt creme fraiche och matlagningsgrädde. I och för sig kanske det finns fall när konsistensen blir trevligare med yoghurt? Men det är inte alltid så lyckat byta ut andra produkter mot yoghurt pga dess syrlighet.

Hur använder du själv din turkiska yoghurt?

Hmm nu måste jag tänka efter. Har haft nån klick till chiligryta och nån klick i nån soppa vid servering, nån till en efterrätt med frukt och maräng, nån slatt har gått till tzatsiki och nån till kebabsås. När något väl står i kylen gäller det att försöka göra slut på det så det blir lite av varje, men som sagt, inte alltid så lyckat byta ut andra produkter mot yoghurt pga dess syrlighet.
Den som inte frågar får inga svar.

Kickan

  • Gäst
SV: Grekisk eller turkisk yoghurt
« Svar #22 skrivet: 2016-05-30 13:03 »
Undrar om Arlas 10% turkiska yoghurt är kokbar

kurt

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 453
    • Visa profil
SV: Grekisk eller turkisk yoghurt
« Svar #23 skrivet: 2016-05-31 14:33 »
"Ett trick är dock att blanda ut yoghurten med lite maizenamjöl först, då klarar den att kokas."

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:

- Annonser -