En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Tojiro 210 mm kockkniv av pulverstål  (läst 11036 gånger)

Rob

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 317
    • Visa profil
Tojiro 210 mm kockkniv av pulverstål
« skrivet: 2007-05-21 17:14 »
En fantastisk kockkniv med mycket hård egg säljes. Kniven har tunnats ut i eggområdet och levereras med en 50/50 egg som är vassare än du någonsin sett en kökskniv. Kniven har slipmärken efter uttunningen.

Info finns på dessa adresser:
http://www.lyckasmedmat.se/product_info.php?manufacturers_id=11&products_id=39
http://www.japanesechefsknife.com/PowderedHighSpeedToolSteelSeries.html

Finns i GBG


Säljes för att ge plats för nyanskaffningar.

Ge mig ett bud!
Skicka ett personligt meddelande om du är intresserad.

crlhrv

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1301
    • Visa profil
    • Mina foton och allt annat
SV: Tojiro 210 mm kockkniv av pulverstål
« Svar #1 skrivet: 2007-05-21 17:20 »
Ålder? Hur många gånger har den slipats?
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Rob

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 317
    • Visa profil
SV: Tojiro 210 mm kockkniv av pulverstål
« Svar #2 skrivet: 2007-05-21 21:26 »
Kniven är 6 månader gammal, har använts sparsamt i ett hemmakök (jag växlar mellan olika 210mm knivar).

Den är slipad på japanska vattenstenar av mig 2 gånger inklusive då jag tunnade ut den. Du kan inte se skillnad på form eller storlek jämfört med en ny, jämför inte med om du lämnat in en kniv på sliperi som satt den mot snurr-stenen.

Det ligger väl ca 4 timmars arbete på den eggen som finns nu och jag "servar" den givetvis innan leverans. Kommer i originallåda.

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6541
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Tojiro 210 mm kockkniv av pulverstål
« Svar #3 skrivet: 2007-05-22 11:13 »
levereras med en 50/50 egg som är vassare än du någonsin sett en kökskniv. Kniven har slipmärken efter uttunningen.

Vad innebär "50/50 egg"?
Den som inte frågar får inga svar.

Rob

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 317
    • Visa profil
SV: Tojiro 210 mm kockkniv av pulverstål
« Svar #4 skrivet: 2007-05-22 13:13 »
50/50 innebär att den är symmetriskt slipad, lika mycket på båda sidor. Som en vanlig svensk kniv alltså.

Anne

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1083
    • Visa profil
    • Anne's Food
SV: Tojiro 210 mm kockkniv av pulverstål
« Svar #5 skrivet: 2007-05-22 21:57 »
Och har du någon prisidé, över huvud taget? Det är lite svårt att ge ett bud utan en susning. :)
Anne's Food - min matblogg

crlhrv

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1301
    • Visa profil
    • Mina foton och allt annat
SV: Tojiro 210 mm kockkniv av pulverstål
« Svar #6 skrivet: 2007-05-23 11:57 »
Kostar 130 dollar som ny på Japanese Chefs Knife.com = 890 SEK.
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6541
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Tojiro 210 mm kockkniv av pulverstål
« Svar #7 skrivet: 2007-05-23 12:09 »
Vilken enorm prisskillnad, 2120:- på den Svenska länken.

Jag är lite sugen faktiskt. Vad var det för egg innan du slipade om den? Varför var du inte nöjd med orginaleggen?
Den som inte frågar får inga svar.

Rob

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 317
    • Visa profil
SV: Tojiro 210 mm kockkniv av pulverstål
« Svar #8 skrivet: 2007-05-23 15:42 »
Eggen var en 70/30 för högerhänta. Jag är vänsterhänt och slipar därför alla mina knivar 50/50.

Dessutom var jag inte nöjd med eggen, den var för tjock och inte tillräckligt vass....

Rob

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 317
    • Visa profil
SV: Tojiro 210 mm kockkniv av pulverstål
« Svar #9 skrivet: 2007-05-23 15:52 »
Andreas, Jag i Umeå någon/några gång om året med stenarna för att sköta om svärföräldrarnas knivar....

Borde även säga att jag slipat av de vassa kanterna på första delen av ryggen av kniven där man håller den med "pinch-grip" (som kockar håller knivar)

Urban

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1355
    • Visa profil
SV: Tojiro 210 mm kockkniv av pulverstål
« Svar #10 skrivet: 2007-05-23 20:48 »
Hur mycket vill du ha för kniven inkl. frakt?

Anne

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1083
    • Visa profil
    • Anne's Food
SV: Tojiro 210 mm kockkniv av pulverstål
« Svar #11 skrivet: 2007-05-23 21:43 »
Har du någon bild?
Anne's Food - min matblogg

Rob

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 317
    • Visa profil
SV: Tojiro 210 mm kockkniv av pulverstål
« Svar #12 skrivet: 2007-05-23 23:10 »
Anne: Jag skall se vad jag kan fixa med mobilkameran, men jag tror inte du kommer se någon större skillnad mellan denna bild och de som finns på JCK eller den svenska siten. Vet inte heller hur man lägger upp bilder...

Rob

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 317
    • Visa profil
SV: Tojiro 210 mm kockkniv av pulverstål
« Svar #13 skrivet: 2007-05-24 15:21 »
Sorry för de halvtaskiga bilderna, men mobil och 100kb max ger inte så mycket. Framförallt blir skuggningarna fel.

Hursomhelst, kniven är såld (när jag får pengar i alla fall) :-)

Rob

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 317
    • Visa profil
SV: Tojiro 210 mm kockkniv av pulverstål
« Svar #14 skrivet: 2007-05-24 15:30 »
Bild1

Rob

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 317
    • Visa profil
SV: Tojiro 210 mm kockkniv av pulverstål
« Svar #15 skrivet: 2007-05-24 15:30 »
Bild2

Rob

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 317
    • Visa profil
SV: Tojiro 210 mm kockkniv av pulverstål
« Svar #16 skrivet: 2007-05-24 15:30 »
Bild3

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6541
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Tojiro 210 mm kockkniv av pulverstål
« Svar #17 skrivet: 2007-05-25 11:23 »
Flyttade den intressanta diskussionen "Sliparen tog bort en rejäl bit av min kniv" till köksredskap. http://matforum.nu/index.php?topic=197.0
Den som inte frågar får inga svar.

Rob

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 317
    • Visa profil
SV: Tojiro 210 mm kockkniv av pulverstål
« Svar #18 skrivet: 2007-05-25 14:31 »
Pengarna är tacksamt mottagna, då skall jag bara fylla min del av avtalet:
Slipning med primäregg
Polering
Leverans

En trevlig kund som jag hoppas får mycket nöje av kniven!

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -