Gammaldags julbord

Startat av agnetasch, 2008-12-05 16:07

Föregående ämne - Nästa ämne

agnetasch

När jag läste om smörgåsbord i Tore Wretmans `Svensk Husmanskost´snubblade jag över kapitlet Julbord: "På julen kompletterar man smörgåsbordet med rätter som passar särskilt bra på julbordet"
Är det någon som vill återvända till sina rötter; här finns det tips! Du är i alla fall mycket orginellare än om du bjuder på ditt gamla vanliga julbord ;D
Det är bara att välja o vraka:
Sillsallad
Kryddsill
Dopp i grytan med vörtbröd
Fläskaladåb
Grisfötter
Grishuvud
Griljerad grisaknorr
Julskinka
Revbensspjäll
Rimmat revbensspjäll
Leverpastej
Stuvad lutfisk med gröna ärtor
Varm julkorv
Bräckt värmlandskorv
Blodkorv
Rödkål
Risgrynsgröt
Spettkaka
Struvor
Klenäter
:P

annamaria

Visst blir man lite sugen på grisknorr.....spännande.

syntetica

ja oj, det fanns mycket ovanligt där ^^

Nilsson

Ojojoj dök precis in efter att ha stoppat egen värmlandskorv nu till jul och såg att det fanns bräckt värmlandskorv. Vad innebär det att den är bräckt?
Älgfilé tillagas gott och enkelt genom att man slår på spisen, ställer dit pannan och visar pannan för filén innan den tunnskivas och äts.

agnetasch

Bräckt värmlandskorv = (hastigt) stekt värmlandskorv. Men det betyder väl att man har kokt den först?

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal