En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Ersätta glukos med sirap?  (läst 23312 gånger)

Krista

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 376
    • Visa profil
Ersätta glukos med sirap?
« skrivet: 2009-01-22 08:34 »
Kan man ersätta glukos med vit sirap eller sockerlag, nån som vet? Det aktuella receptet är s.k. skumbollar typ mums-mums.

Anne

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1083
    • Visa profil
    • Anne's Food
SV: Ersätta glukos med sirap?
« Svar #1 skrivet: 2009-01-22 09:45 »
jag har ersatt så i recept som inte kräver så mycket, men här är det väl en av huvudingredienserna och då skulle jag nog inte våga.
Anne's Food - min matblogg

kurt

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 453
    • Visa profil
SV: Ersätta glukos med sirap?
« Svar #2 skrivet: 2009-01-22 17:17 »
I vit sirap är i bästa fall 50% av sockret glukos, förmodligen betydligt mindre eftersom den enzymatiska splittringen av sackaros  inte är så effektiv.

ena

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 468
    • Visa profil
    • enas mattankar
SV: Ersätta glukos med sirap?
« Svar #3 skrivet: 2009-01-22 20:34 »
har använt honung istället för glykos när jag gjort skumbollar hemma...en liten smakskillnad blir det men det är betydligt lättare att få tag i honung än i glykos ;) billigare blir det med.
man kan prova allt -minst en gång!!;)

Anne

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1083
    • Visa profil
    • Anne's Food
SV: Ersätta glukos med sirap?
« Svar #4 skrivet: 2009-01-23 07:10 »
Jag hittade sist en burk med glukos på drygt 400 g för ca 25:- på min Ica Kvantum. *tipsar* Det var ruskigt mycket billigare än Apotekets...
Anne's Food - min matblogg

Krista

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 376
    • Visa profil
SV: Ersätta glukos med sirap?
« Svar #5 skrivet: 2009-01-23 13:49 »
Aha vad bra! Tänkte just det, att det är så dyrt med glukos på Apoteket. Förresten gick det inte så bra med skumbollarna... Fast det var nog för att min pojkvän använde agar istället för gelatin, blev bara geggig smet av det hela.

Leo H

  • Gäst
SV: Ersätta glukos med sirap?
« Svar #6 skrivet: 2015-01-21 15:22 »
Jag räknade med att 50% av sockret i sirap var glukos och ersatte glukosen med dubbelt så mycket sirap, och tog bort det av sirapen som bör vara sakaros från det "vanliga" sockret när jag gjorde marshmallows. Verkar ha funkat toppen, men mer försök kan behövas för att se om metoden fungerar!

Btw, marshmallows är naaaajs.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:
Write pancake in Swedish!:

- Annonser -