En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Gissa matbilden! Här kan du posta bildgåtor som andra kan gissa på.  (läst 346114 gånger)

Kari

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2142
    • Visa profil
En tråd som kanske genererar lite skratt och tankearbete?! Kan det vara något?

Roliga historier o knasiga bilder, här kommer mitt start bidrag!

Vad är detta?

[Andreas har flyttat roliga historier om mat till egna tråden "Matvitsar" http://matforum.nu/index.php?topic=843.0]
« Senast ändrad: 2007-09-24 06:57 av Andreas »

Anne

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1083
    • Visa profil
    • Anne's Food
Det där ser ut som en saltkristall. :)
Anne's Food - min matblogg

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6541
    • Visa profil
    • Matforum
Instämmer, men vi måste kanske gissa vad det är för fabrikat också? :)

Och vad det ligger på, ytan såg spännande porös ut, men det kanske är för att det är en sån närbild.
Den som inte frågar får inga svar.

crlhrv

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1301
    • Visa profil
    • Mina foton och allt annat
Maldon saltkristall på någon form av formpressad yta.. tänkte först någon form av lättbetong men då kristallen antagligen är rätt liten är de små hålen i ytan väldigt små. Någon form av grytunderlägg?
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Kari

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2142
    • Visa profil
Anne, Du svarade rätt! Grattis!
Kolla tiden för frågan och och tiden för svaret, wow!
Falksalt Gourmet är märket. Kristallen mätte 10x8mm, trodde inte mina ögon när den hamna i saltskålen.

Andreas inne på helt rätt om ytan, baksidan av ett flytblock, liknande liggunderlag, som används vid simundervisning.

Anne vinnare, Andreas ett extra poäng från CSI!

Anne

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1083
    • Visa profil
    • Anne's Food
Haha, jajemen, ibland är man snabb.. :)
Anne's Food - min matblogg

Kari

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2142
    • Visa profil
 ;D Gott folk, vad ska detta bli? Kan säkert bli mycket.. Allt på bilden ingår, mer av grönsakerna mindre av tabasco, ättika, socker, ingerära och salt.
Det vita som ser ut som gurka är zucchini, det röda är tomat.

Ledtråd: ska kokas upp och sjuda länge..



crlhrv

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1301
    • Visa profil
    • Mina foton och allt annat
Någon form av lag för inläggning?
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Urban

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1355
    • Visa profil
Hmmm.. Jag tror att du ska laga en Chutney med zucchini.

Kari

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2142
    • Visa profil
Hmmm.. Jag tror att du ska laga en Chutney med zucchini.

Grattis Urban! Chutney blev det till grill & sill helgen!
Tjuvsmakade nyss och perfekt vart det!

Fredrik Goldhahn

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 184
    • Visa profil
    • www.eventkock.se
Här har ni en nöt att knäcka: Jag fitt ett mail från Dan i Seattle. Han hade köpt en stor kvantitet "Skruvkorkar" tillverkade i Sverige, men nu hittade han inte något användningsområde för dem...stackarn! =)

Vad är detta för kork egentligen? Jag får en tanke om att det kan vara Svagdricke-korkar? Är jag ute och cyklar Tour de France då?

                   

All information mottages tacksamt! Skulle vara kul att hjälpa Dan the Man och kanske hitta ett användningsområde...någr a förslag?


Fredrik Goldhahn
http://www.eventkock.se

Urban

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1355
    • Visa profil
Tror att det blev något fel med bilderna. Kan inte se dom överhuvud taget.

crlhrv

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1301
    • Visa profil
    • Mina foton och allt annat
Ser inga bilder..
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

kryddburken

  • Kock
  • *****
  • Antal inlägg: 976
  • Li - Kryddburken
    • Visa profil
    • Kryddburken - matblogg
Nu syns bilden! Vad står det på korken?

Fredrik Goldhahn

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 184
    • Visa profil
    • www.eventkock.se
oj..."deletade" mina hopplösa försök att få till det, men nu vet jag hur det funkar...tror jag...=)
Fredrik Goldhahn
http://www.eventkock.se

Fredrik Goldhahn

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 184
    • Visa profil
    • www.eventkock.se
Ok Kryddburken...är det Svagdricke-korkar? ;)
Fredrik Goldhahn
http://www.eventkock.se

kryddburken

  • Kock
  • *****
  • Antal inlägg: 976
  • Li - Kryddburken
    • Visa profil
    • Kryddburken - matblogg
Hmm...  hur ser den ut UNDER själva korken, är det vanlig hel öppning eller?

Hasse

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1428
    • Visa profil
Jag tycker att det ser ut som samma typ av kork som satt på thermosar av äldre typ. Så kallade TV-kannor, om någon minns dem.

Man trycker ned korken och den expanderar och tätar när man vrider på "ratten".

crlhrv

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1301
    • Visa profil
    • Mina foton och allt annat
korkat att inte veta vad man ska göra med dem ;)
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

mums

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 122
    • Visa profil
Sådana har jag letat efter, för det är väl gamla termoskorkar. Nya ståltermosar är ju bestyckade med moderna korkar som är helt omöjliga att dela och diska. Däremot är många plåttermosar helt släta i halsen och som gjorda för kork av modell Ä. Gäller bara att hitta rätt storlek och med intakt gummi.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:
Write pancake in Swedish!:

- Annonser -