En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Mitt hemliga köksknep  (läst 29237 gånger)

Kari

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2142
    • Visa profil
SV: Mitt hemliga köksknep
« Svar #20 skrivet: 2008-03-12 17:19 »
Måste testas! Tack Rookie-T!

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6541
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Mitt hemliga köksknep
« Svar #21 skrivet: 2008-03-28 08:52 »
Sockerbiten, det var ett nåt nytt! Men det gäller att fukta den då om det inte ska blir repor antar jag?
Den som inte frågar får inga svar.

justrom

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 222
    • Visa profil
SV: Mitt hemliga köksknep
« Svar #22 skrivet: 2008-03-28 10:17 »
Sockerbit? Finns det folk som har det hemma numera?  ;D

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4442
    • Visa profil
SV: Mitt hemliga köksknep
« Svar #23 skrivet: 2008-03-28 10:22 »
Klart man måste ha sockerbitar hemma! Hur ska man annars kunna sjunga sången: "Sätt påsen på huvudet" o sätta in sockerbitständer?  ???

Kari

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2142
    • Visa profil
SV: Mitt hemliga köksknep
« Svar #24 skrivet: 2008-03-28 11:17 »
Juström: Bara att åka och handla! Funkar ju både till kaffet och till rengöring..  ;)

Sockerbit/ar i röken ger fisken fin fin färg!

Nu blev det ett Kinderägg av detta!  ;D

--

Bakpulver & ättika (%?) är kanon till spisen såg jag på tv.. Nån som provat?

Emma

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 32
    • Visa profil
    • Newbiecooking
SV: Mitt hemliga köksknep
« Svar #25 skrivet: 2008-03-30 00:00 »
Lite socker i vad man än lagar hjälper till att ta fram smakerna i de övriga ingredienserna.

Använd en okokt spagetti som sticka.

För er som bakar bröd, frys in surdegen i muffinsformar. Mindre kladd än påsar, bara väga före så blir mängden rätt varje gång.

Jomael

  • Diskare
  • **
  • Antal inlägg: 98
    • Visa profil
SV: Mitt hemliga köksknep
« Svar #26 skrivet: 2008-03-30 08:13 »
För er som bakar bröd, frys in surdegen i muffinsformar. Mindre kladd än påsar, bara väga före så blir mängden rätt varje gång.

Åh vilket smart tips! Tack!

Anne

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1083
    • Visa profil
    • Anne's Food
SV: Mitt hemliga köksknep
« Svar #27 skrivet: 2008-03-30 19:52 »
Okokt spagetti som sticka rekommenderar jag definitivt inte, tyvärr - gud vad det blev illa den gången jag testade. Spagettin blev ju liksom mjuk av den varma kakan och gick av. Små bitar spagetti i hela kakan: ingen höjdare. (Det var tretusen andra saker som också gick fel del gången, så det var kanske bara en riktigt dålig dag.)
Anne's Food - min matblogg

Hasse

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1428
    • Visa profil
SV: Mitt hemliga köksknep
« Svar #28 skrivet: 2008-03-30 20:09 »
En provsticka fixar man enkelt genom att räta ut ett gem.

Kari

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2142
    • Visa profil
SV: Mitt hemliga köksknep
« Svar #29 skrivet: 2008-03-30 22:55 »
Tandpetare....?  ;)

Hasse

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1428
    • Visa profil
SV: Mitt hemliga köksknep
« Svar #30 skrivet: 2008-07-21 22:07 »
Jag gillar inte att få hela pepparkorn i munnen, så när jag har hel peppar i grytan gör jag en liten kryddpåse av gasbinda som är lätt att fiska upp.

Rookie-T

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 235
    • Visa profil
SV: Mitt hemliga köksknep
« Svar #31 skrivet: 2008-08-05 03:50 »
Här har ni ett blogginlägg om lite kökstips. http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.1726578
53 55 47 20 4d 49 4e 20 52 c3 96 56 21

Maskros

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 34
    • Visa profil
    • Speck! Speck!! Speck!!!
SV: Mitt hemliga köksknep
« Svar #32 skrivet: 2008-09-10 21:57 »
Jag gillar inte att få hela pepparkorn i munnen, så när jag gör en gryta brukar jag mala peppar med en pepparkvarn.  Lätt att fiska upp ur grytan om man tappar den.
Skilled professional since 1979

ena

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 468
    • Visa profil
    • enas mattankar
SV: Mitt hemliga köksknep
« Svar #33 skrivet: 2008-09-10 22:27 »
Hasse...hela kryddbuketten gör sig bra i din kryddpåse :) tex hela vitlöksklyftor om man vill ha en mildare vitlökssmak...kryddörter med hårdare struktur såsom timjan och rosmarin mm...

att diska plastburkar man haft köttfärssås och annat med mkt färg i kallt vatten och diskmedel innan man har i nåt varmt gör att de inte missfärgas (Tupperwaretips som faktiskt fungerar ;) )

har man fina bakformar av bleckplåt vill de gärna bli mörka o rosta om man inte använder dem tillräckligt ofta...smörjer man dem med riktigt smör innan gräddningen och sedan bara spolar ur dem med varmtvatten efter och torkar dem ordentligt (obs, inget diskmedel) håller de sig fina länge. Ska de stå länge kan man olja in dem lite extra efter användning.

mandelmusslorna släpper lättare ut formen om man använt smör istället för margarin när man smörjer formarna.
man kan prova allt -minst en gång!!;)

Kari

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2142
    • Visa profil
SV: Mitt hemliga köksknep
« Svar #34 skrivet: 2009-06-15 14:54 »
Ett riktigt basic tips här, hur man delar jäst enklast om man inte har en våg eller ens våg inte klarar små små mängder.

http://receptomaten.blogspot.com/2009/06/ingen-vag-ingen-bra-vag-sa-har-tar-du.html

MarkusJ

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 7
    • Visa profil
SV: Mitt hemliga köksknep
« Svar #35 skrivet: 2009-07-09 15:17 »
Ni som har tröttnat på att gladpack är jävulens påfund kan nu slappna av.
Förvara paketet i frysen så ska ni se att det blir mycket enklare!

För salt sås?
Låt några potatisskivor koka med. Fungerar hyffsat.


Anders Öhman

  • Diskare
  • **
  • Antal inlägg: 58
    • Visa profil
    • Öhmans Mat & Vin
SV: Mitt hemliga köksknep
« Svar #36 skrivet: 2009-07-09 15:23 »
Jag gillar inte att få hela pepparkorn i munnen, så när jag har hel peppar i grytan gör jag en liten kryddpåse av gasbinda som är lätt att fiska upp.

Ännu enklare är att använda en tekula.

jelvis

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 363
    • Visa profil
SV: Mitt hemliga köksknep
« Svar #37 skrivet: 2009-07-09 17:06 »
Ännu enklare är att använda en tekula.

Eh, varför har jag aldrig tänkt på det. :-) Tackar för tipset!

pejy

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 9
    • Visa profil
SV: Mitt hemliga köksknep
« Svar #38 skrivet: 2011-04-17 15:13 »
En bra tips till skuren bearnaisesås, kasta i en isbit och vispa på så brukar den gå ihop igen.

vilsjin

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 298
    • Visa profil
SV: Mitt hemliga köksknep
« Svar #39 skrivet: 2011-07-06 11:32 »
När jag steker plättar/pannkakor lägger jag en klick smör i en skål och smälter i micron. Sen är det lätt att stryka fett i laggen med en bakpensel.
Bra mycket lättare att dosera på det viset.

På Apoteket kan man köpa en liter ytdesinfektion för under 40 kronor. Denna i princip helt rena alkohol i en sprayflaska är perfekt för att tvätta bort den tunna fetthinnan på och runt spisen efter matlagning.

Bacon blir superlätt att skära efter en kort stund i frysen.

Kylen tvättas med fördel invändigt med en ättikslösning. Neutraliserar odörer effektivt.

Är din skärbräda för stor för att tvätta under kranen? Desinficera den genom att låta den stå ver natten med ett rejält täcke av salt. Dödar bakterier genom osmos.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:
Write pancake in Swedish!:

- Annonser -