En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Hur länge ska brödet vara i ugnen?  (läst 12348 gånger)

Ia

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 202
  • Ia´s Matblogg
    • Visa profil
    • http://iasmatblogg.blogspot.com/
Hur länge ska brödet vara i ugnen?
« skrivet: 2009-09-30 10:35 »
Hej!
I receptet står att rödet ska vara inne i 55 min. Detta gäller för en limpa, nu är jag sugen på stycka upp degen och göra mer som frallor. Detta borde väl innebära att jag inte behöver grädda dom i 55 min? Eller måste jag det med tanke på att det är jäst i?
Ia´s Matblogg

ena

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 468
    • Visa profil
    • enas mattankar
SV: Hur länge ska brödet vara i ugnen?
« Svar #1 skrivet: 2009-09-30 22:40 »
nejdå... 55 minuter på frallor ger stenhårda klumpar ;)

i min ugn brukar 225 grader i 19 minuter bli jättebra, på förra jobbet där det var en varmluftsugn körde vi frallorna 14 minuter (200 grader). Men alla ugnar har ju sina egenheter så man får prova sig fram lite...
man kan prova allt -minst en gång!!;)

Ia

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 202
  • Ia´s Matblogg
    • Visa profil
    • http://iasmatblogg.blogspot.com/
SV: Hur länge ska brödet vara i ugnen?
« Svar #2 skrivet: 2009-10-03 09:47 »
Ok! Då vet jag - runt 20 min! Tack! :)
Ia´s Matblogg

Kari

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2142
    • Visa profil
SV: Hur länge ska brödet vara i ugnen?
« Svar #3 skrivet: 2009-10-03 12:29 »
Jag brukar göra 100 g "tunga" runda frallor i vanlig ugn, 250ºC i 15 minuter.
Rätt högt upp för att bottnarna inte ska bli brända.

Här är bild och recept ifall du vill se: http://receptomaten.blogspot.com/2009/04/ivans-sportbrod-med-poolish-pa-3-gram.html

Berätta hur det gick sen Ia :)

Fredrik Goldhahn

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 184
    • Visa profil
    • www.eventkock.se
SV: Hur länge ska brödet vara i ugnen?
« Svar #4 skrivet: 2009-10-03 15:43 »
Ett annat säkert tips kan vara att gå på kärntemperatur...94 grader för ljust och 96 grader för mörkt. "Allt" har ju som bekant en temperatur när det är "färdigt"...
Fredrik Goldhahn
http://www.eventkock.se

Kari

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2142
    • Visa profil
SV: Hur länge ska brödet vara i ugnen?
« Svar #5 skrivet: 2009-10-04 10:31 »
Jo, det är klart, lite pyssligt just på småfralla men har man väl en gång hittat tiden så kör man på sen. Tills man åker på en ny eller annan ugn ;)

MARRHE bak drottning

  • Gäst
Hur länge ska brödet vara i ugnen?
« Svar #6 skrivet: 2012-09-21 13:01 »
225 g 10 min  :D

webguide

  • Kock
  • *****
  • Antal inlägg: 961
    • Visa profil
    • Vassaknivar.se
SV: Hur länge ska brödet vara i ugnen?
« Svar #7 skrivet: 2012-09-22 09:52 »
Jo, det är klart, lite pyssligt just på småfralla men har man väl en gång hittat tiden så kör man på sen. Tills man åker på en ny eller annan ugn ;)

Jag har en handtermometer med en smal spets, med den är det enkelt att möta kärntemperaturen på de felsta "saker" inklusive potatis och små frallor :)
Den mäter temperaturen på 4 sekunder å det går snabbt också.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -