En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: VacuVin Instant Marinator (tjänar man på att marinera i vakuum?)  (läst 37402 gånger)

phila54

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 45
    • Visa profil
Per-Erik , jag gör så att jag testar och återkommer. Är annars överlag nöjd med grejer från Rusta, man får det man betalar för. Har sedan tidigare en köttkvarn och en sådan juicemaskin. Både fungerar över förväntan.

phila54

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 45
    • Visa profil
Nu var den införskaffad, vakuum packaren från rusta, lagt två entrecoter med olja och salt peppar i en vakuumpåse och avaktar kvällen.

webguide

  • Kock
  • *****
  • Antal inlägg: 961
    • Visa profil
    • Vassaknivar.se
De hade testat på fläskfile. 24-timmars konventionell marinering vs några minuter i vakuumlådan. Vacuumvarianten blev lika smakrik men mycket saftigare. Saftighetsöverlägsenhete n skulle tydligen bero på att saltet i marinaden drar ut vätskan ur köttet. Ju längre det ligger desto mer vätska dras ut.

Hummm, men den processen reverseras ju efter ca 45 minuter. Jag brukar salta fläskött ca 4 timmar innan jag skall steka det, då har först saft gått ur köttet via osmos, men sedan blir utsidan saltare ään insidan och processen vänder = en jämnare saltning i hela ytskicktet av köttet.

tiggre

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 5
    • Visa profil
Då jag är hopplös på planering vad gäller grillning så beställde jag en Vacuvin i fredags morse pga den här tråden...

Ska bli intressant att testa, återkommer med resultat...

phila54

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 45
    • Visa profil
Har köpt en Andrew James Vakuum packare. Dvs en maskin som vakuum förpackar påsar. Har marinerat i med den ett par gånger med riktigt bra resultat. Dock har jag inte "kontroll" marinerat något utan vakuum så kan inte säga att det blir bättre eller sämre. Tycker dock att det blir riktigt bra.

ayhan

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 14
    • Visa profil
Sjukt intressant med tryckimpreneringen.Har något labbat med detta än? Men man ska fråga sig varför över huvudtaget marinera. De gånger man använder bra kvalitet då märks det och alla undrar vad man haft i. Säger man kvalitet säger de flesta aha. Jag brukar dock injicera smaksatt fett i kött och det ger oftast det man associerar marinering med. Grill kyckling t ex och sedan injicera den med smör som confiterat kycklinvingspettsarna.


Anne

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1083
    • Visa profil
    • Anne's Food
Jag har en, men jag är inte sådär himla imponerad faktiskt. Vi använder den sällan.
Anne's Food - min matblogg

ingemar mattsson

  • Gäst
HELT SUVERÄNT MED VACUUM, BLIR PERFEKT.
SPARAR 20 TIMMAR, SUVERÄNT.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Write pancake in Swedish!:

- Annonser -