En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Julskinka sous vide  (läst 20096 gånger)

Freddey

  • Gäst
SV: Julskinka sous vide
« Svar #20 skrivet: 2014-12-17 11:00 »
Jag tillagade en välrimmad liten skinka på 1,8kg Sous Vide (65 grader i 13h).
Den förlorade inte farligt mycket vätska men blev heller inte så saftig som jag hade hoppats på.

Jag får väl prova en i 75 grader (för smakens skull), och en på 62 grader (för saftighetens skull) och se vilken som blir bäst.

Tobbe S

  • Gäst
SV: Julskinka sous vide
« Svar #21 skrivet: 2015-05-23 12:35 »
Halloj!

Jag är ny här.
En kort fråga:
Jag ser en massa diskussioner hit och dit om temperaturer.
Men inga resultat av testerna...

Kommentarer eller test resultat?
 :)

Skogis

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 421
    • Visa profil
SV: Julskinka sous vide
« Svar #22 skrivet: 2015-05-25 10:17 »
65°
Saftig som bara den, men när man skivade skinkan var hålen från sprutsaltningen kvar och gjorde att det såg ut som en prickig korvskiva utan det vita :)
Köttet verkar inte ha krympt som det brukar.

magnus

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 120
    • Visa profil
SV: Julskinka sous vide
« Svar #23 skrivet: 2016-12-17 20:59 »
Har ni fått någon favorittemp?
Jag slängde ner en på 67 grader, blir väl ca 10h.

Hasse

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1428
    • Visa profil
SV: Julskinka sous vide
« Svar #24 skrivet: 2016-12-26 16:18 »
Magnus, hur blev det?

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:

- Annonser -