En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Kalvbuljong, kalvfond, varför?  (läst 24185 gånger)

Henriik

  • Gäst
SV: Kalvbuljong, kalvfond, varför?
« Svar #20 skrivet: 2015-12-15 14:09 »
Jag tror att alla här vet vad en fond är!

Jag vet att det är ett gammalt inlägg. Men en del som jag kanske googlar runt efter svar och hamnar på såna här sidor. Och nu fick jag lite svar på min undran om fond. Så dina "expert"kommentarer känns ganska onödiga ::)

webguide

  • Kock
  • *****
  • Antal inlägg: 961
    • Visa profil
    • Vassaknivar.se
SV: Kalvbuljong, kalvfond, varför?
« Svar #21 skrivet: 2015-12-16 08:06 »
Jag vet att det är ett gammalt inlägg. Men en del som jag kanske googlar runt efter svar och hamnar på såna här sidor. Och nu fick jag lite svar på min undran om fond. Så dina "expert"kommentarer känns ganska onödiga ::)

Eh, läs vidare hur han skriver så kanske du förstår min upprördhet. Och jo, de flesta här vet vad det är och en forumtråd kan ju inte bumpas hur som helst bara för att någon eventuellt vill få svaret på en fråga. Hur skulle då forumtrådar i allmänhet se ut!?

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6541
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Kalvbuljong, kalvfond, varför?
« Svar #22 skrivet: 2015-12-17 09:24 »
Alltid svår balansgång det här med att hålla sig till ämnets rubrik. :) Har inte läst det Mohedakocken skrivit förän nu, och det här med att hålla koll på saltmängden är ju inget större problem om man smakar av innan man saltar...

För att återgå till rubriken så är väl det sista som sas att det finns ljus och mörk kalvfond. Varför vill man rosta ingredienserna och göra den mörk? Är det inte bättre att använda buljong gjord på något fylligare en kalv?

Och jag har fortfarande inte fått frågan på varför kalvfond "är extremt bra på att smakförstärka"?
Den som inte frågar får inga svar.

webguide

  • Kock
  • *****
  • Antal inlägg: 961
    • Visa profil
    • Vassaknivar.se
SV: Kalvbuljong, kalvfond, varför?
« Svar #23 skrivet: 2015-12-18 10:10 »
För att återgå till rubriken så är väl det sista som sas att det finns ljus och mörk kalvfond. Varför vill man rosta ingredienserna och göra den mörk?

Maillardreaktionen ger upphov till "massor av goda smaker", det är därför man rostar ingredienserna.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:
Write pancake in Swedish!:

- Annonser -