En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Maräng?  (läst 2702 gånger)

Mysan

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 33
    • Visa profil
    • Blogg
Maräng?
« skrivet: 2011-05-25 11:18 »
Hur gör man en perfekt maräng? Typ om man ska ha den till glace au four.
Jag försökte här om dagen men vet inte om det blev så bra?.

Inlägg finns i bloggen
http://kardemummabulle.blogg.se

webguide

  • Kock
  • *****
  • Antal inlägg: 961
    • Visa profil
    • Vassaknivar.se
SV: Maräng?
« Svar #1 skrivet: 2013-05-05 11:29 »
Jag antar att du är ute efter själva marängsmete, eftersom en glace au four inte skall torskas (inte krispog maräng).
Ett mycket bra grundrecept som jag använder när jag gör vanliga maränger som blir kritvita och krispiga är:
1 del äggvita
1 del strösocker
1 del florsocker
lite citronsaft (jag uteslutar ofta den, tycker att det går bra utan, den är till för att stabilisera proteinbubblorna i marängen).

Börja att vispa äggvitan försöktigt tills den börjar skumma, häll i hälften av strösockret och vispa på lite högre hastighet (kör inte på högsta effekt för då kan man slå sönder proteinbubblorna). När det börjar bli ett styvt skum tillsätter du resten av strösockret, vispa nu tills det blir ett hård glansigt marängskum. Om du drar upp vispen ur det så skall det bli styva toppar som inte sjunker tillbaka. Sikta i florsockret och vänd runt tills smeten är fri från klumpar.

Nu har du en färdig maräng som du kan använda på Glace au four om du vill. Om du vill göra hårda maränger av det så skall du torka dem i ugn. I vanlig ugn kör jag dem i 90 grader tills de torkat, beroende på hur stora de är tar det några timmar, men resultatet blir vita krispiga och fina maränger.

Jag har köpt en dehydrator så nu för tiden torkar jag marängerna i den med temperaturen satt till 60 grader.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Write pancake in Swedish!:

- Annonser -