En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: ICA fuskar med märkningen på färskvaror  (läst 2691 gånger)

kurt

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 453
    • Visa profil
ICA fuskar med märkningen på färskvaror
« skrivet: 2012-06-19 07:57 »
Färska matvaror märks om med nytt förpackningsdatum, och färska matvaror märks med förpackningsdatum som ligger upp till en månad fram i tiden:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14997228.ab

Hasse

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1428
    • Visa profil
SV: ICA fuskar med märkningen på färskvaror
« Svar #1 skrivet: 2012-06-19 17:43 »
Kurt, din länk fungerar inte. Åtminstone inte för mig.

kurt

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 453
    • Visa profil
SV: ICA fuskar med märkningen på färskvaror
« Svar #2 skrivet: 2012-06-20 08:12 »
Aftonbladet har inte stabila länkar, nu hävdas dessutom att kött som går ut mals till färs och att kött från lam, gris och nöt märks som nötfärs

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15001988.ab
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15007065.ab

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6541
    • Visa profil
    • Matforum
SV: ICA fuskar med märkningen på färskvaror
« Svar #3 skrivet: 2012-06-20 10:41 »
Aftonbladet avslöjar ostsnusket = "Man tar in ostarna, skär av kanterna, plastar in dem igen och sätter nytt packdatum. På så sätt kan en ost leva vidare långt över tiden utan att kunden får reda på någonting."

Det är förstås bedrägligt att inte informera kunderna om det. Men är det verkligen så snuskigt? Att skära bort kanter och ta vara på gammal ost låter som gammal hederlig husmorskunskap.  Och många ostar vinner på att lagras.
Den som inte frågar får inga svar.

Hasse

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1428
    • Visa profil
SV: ICA fuskar med märkningen på färskvaror
« Svar #4 skrivet: 2012-06-20 17:00 »
Om man inte följer de regler som finns, så visar det på en slapp inställning till livsmedelshygien.

Även om man inte blir sjuk av en ost som packats om, så finns det ju livsmedel som är betydligt känsligare. Har man samma slappa attityd när man hanterar dem? Vem vet?

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6541
    • Visa profil
    • Matforum
SV: ICA fuskar med märkningen på färskvaror
« Svar #5 skrivet: 2012-06-21 11:49 »
Ompackningskulturen verkar ju gälla all mat. Och det medför givetvis stora risker med bakterier och risk för magsjuka och förgiftning när det gäller till exempel känslig köttfärs.

Men viss hårdost skulle affärerna gärna få sälja efter bäst-före till kraftigt reducerat pris, synd att inte ta vara på den.
Den som inte frågar får inga svar.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Write pancake in Swedish!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -