En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Fler svenska hästar kan bli mat - men inte min häst...  (läst 1380 gånger)

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6541
    • Visa profil
    • Matforum
I Sverige låter de flesta hästägare avliva sina gamla eller sjuka hästar på gården, sen bränns de i sopförbränningen, vilket är dyrt och energikrävande. Samtidigt importerar livsmedelsindustrin hästkött från andra länder.

"Nu utreder ett flertal hästorganisationer tillsammans med Jordbruksverket och Sveriges lantbruksuniversitet om fler hästar kan slaktas och bli mat."

Malin Jansson,  Bergunda Södregård i Växsjö: "– Jag skulle inte vilja äta hästkött. Men på samma sätt som vi föder upp kor och grisar, som också är boskapsdjur, ja jag tycker ändå att det är okej att vissa hästar går till slakt."

"Däremot skulle hon inte vilja att hennes 17-åriga häst Nimbus of Q hamnade på någons tallrik."

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=106&artikel=5194850
Den som inte frågar får inga svar.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:
Write pancake in Swedish!:

- Annonser -