En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Amerikansk torrjäst  (läst 2194 gånger)

Haverskaka

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 1
    • Visa profil
Amerikansk torrjäst
« skrivet: 2012-10-14 21:21 »
Hej, har hittat ett recept på bröd där det ska vara amerikansk torrjäst. Någon som vet om man kan använda samma mått sv. Torrjäst? Degvätskan är 3,5 dl och mjölmängden 7 dl, i receptet är det 1/2 tsk torrjäst. Brödet ska jäsa 12-18 h i rumstemp. Kan man ta så lite som en 1/2 tsk tror ni?

Rob

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 317
    • Visa profil
SV: Amerikansk torrjäst
« Svar #1 skrivet: 2013-03-24 13:08 »
När vi bodde i USA tog vi dubbel (ca) sats av amerikansk torrjäst jämfört med Svensk. Den behöver också högre temp (men det spelar väl ingen roll för dig misstänker jag).

Sent svar, sorry

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -