En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Jäser fint i punken men inte i form  (läst 1385 gånger)

kladde

  • Gäst
Jäser fint i punken men inte i form
« skrivet: 2013-03-16 17:41 »
Jag har flera gånger haft fenomenet att mitt deg jäser fint i en bunke. Sen tar jag ut degen på ett mjölat bord. Delar den försiktigt i 2 delar och försiktigt formar brödet för att sen lägga degen i 2 former. Men det är där degen inte vill jäsa lika fint som i bunken. Vad gör jag för fel? Jag vill ha ett luftigt bröd.

kurt

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 453
    • Visa profil
SV: Jäser fint i punken men inte i form
« Svar #1 skrivet: 2013-03-17 07:52 »
I bunken har den ju hjälp av kanterna att stiga, på en plåt kan den breda ut sig även om den jäser bra. Metall har ju också bättre värmeledningsförmåga, så det är viktigare att underlaget inte är svalt.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -