En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Mindre nitrit i Svensk mat?  (läst 1993 gånger)

kurt

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 453
    • Visa profil
Mindre nitrit i Svensk mat?
« skrivet: 2013-05-25 13:14 »
Det har föreslagits att nitrit skall förbjudas i obearbetade livsmedel, detta skulle då gälla t ex julskinka, stekfläsk, Kött och Charkföretagen  jobbar dock hårt för att få fortsätta med nitriten:

http://www.kcf.se/om_kcf/ledare/2013/nr-5-2013

FinskaKocken

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 5
    • Visa profil
SV: Mindre nitrit i Svensk mat?
« Svar #1 skrivet: 2013-05-25 20:00 »
Mycket bra om nitriten försvinner och andra (bättre) grejer används istället.

kurt

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 453
    • Visa profil
SV: Mindre nitrit i Svensk mat?
« Svar #2 skrivet: 2013-05-26 08:10 »
Mycket bra om nitriten försvinner och andra (bättre) grejer används istället.

Jag tycker också att det är bra om man i alla fall kan få bort nitrit som tillsätts av estetiska skäl. Men vad menar du med "andra (bättre) grejer"?

vilsjin

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 298
    • Visa profil

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:
Write pancake in Swedish!:

- Annonser -