En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Boktips! Flippin' burgers av Jon Widegren  (läst 2703 gånger)

Hankki

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 177
    • Visa profil
Boktips! Flippin' burgers av Jon Widegren
« skrivet: 2013-07-17 19:37 »
Fick hem boken igår och den är mycket intressant. Den innehåller mycket info om olika kött till hamburgare, malning och stekning av biffar. Många recept på burgare från olika ställen han besökte före han startade sin grill. Finns även pommes frites och milkshakes.
Är du hamburgarsugen och kanske lite matnörd så är denna bok ett måste.

Boken är tryckt på ett tjockt matt papper som är lätt att läsa från. Bilderna är också mycket fina.

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6541
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Boktips! Flippin' burgers av Jon Widegren
« Svar #1 skrivet: 2013-07-20 11:33 »
Tack för tipset!

Olika kött till burgare säger du, handlar det om kött från olika djur eller om olika styckningsdetaljer från nöt? Och varför olika egentligen, vill man inte helt enkelt ha det kött/den detalj som ger saftigaste och godaste burgaren, vilket det nu är.
Den som inte frågar får inga svar.

Hankki

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 177
    • Visa profil
SV: Boktips! Flippin' burgers av Jon Widegren
« Svar #2 skrivet: 2013-07-21 22:10 »
100% nötkött.
Han säger att ska du endast använda en sort så är det högrev som gäller men även inblandning av bringa och lägg och en total fetthalt runt 20%. I recepten finns blandningarna uppskrivna.
Nästa gång jag åker till stockholm ska ja äta hans burgare.

Boken ger en "snålvattensframbringande" känsla  :)

webguide

  • Kock
  • *****
  • Antal inlägg: 961
    • Visa profil
    • Vassaknivar.se
SV: Boktips! Flippin' burgers av Jon Widegren
« Svar #3 skrivet: 2013-07-22 08:06 »
100% nötkött.
Han säger att ska du endast använda en sort så är det högrev som gäller men även inblandning av bringa och lägg och en total fetthalt runt 20%. I recepten finns blandningarna uppskrivna.
Nästa gång jag åker till stockholm ska ja äta hans burgare.

Boken ger en "snålvattensframbringande" känsla  :)

Jag har inte varit där än, den är hopplöst hypad, det går inte att boka bord och det är 1-1,5 timmar kö varje dag. Förmodligen är situationen bättre nu på sommaren, de bör ju dock göra bra hamburgare.

Det blri ganska gott att blanda in fläskkött i hamburgaren!


Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6541
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Boktips! Flippin' burgers av Jon Widegren
« Svar #4 skrivet: 2013-07-22 11:21 »
Vad är det för ställe ni pratar om egentligen, driver den där Widegren ngt. slags burgerhak i Sthlm?

Han säger att ska du endast använda en sort så är det högrev som gäller men även inblandning av bringa och lägg och en total fetthalt runt 20%. I recepten finns blandningarna uppskrivna.

Menar han alltså att 20% är något slags idealisk fetthalt i en burgare?
Den som inte frågar får inga svar.

webguide

  • Kock
  • *****
  • Antal inlägg: 961
    • Visa profil
    • Vassaknivar.se
SV: Boktips! Flippin' burgers av Jon Widegren
« Svar #5 skrivet: 2013-07-22 14:36 »
Vad är det för ställe ni pratar om egentligen, driver den där Widegren ngt. slags burgerhak i Sthlm?

Japp, flippin brugers: http://flippinburgers.se 

Citera
Menar han alltså att 20% är något slags idealisk fetthalt i en burgare?
En del tycker att 30% fett är ännu bättre.

polarbear

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 8
    • Visa profil
SV: Boktips! Flippin' burgers av Jon Widegren
« Svar #6 skrivet: 2013-12-09 09:58 »
Japp, flippin brugers: http://flippinburgers.se 
En del tycker att 30% fett är ännu bättre.

Shake Shack i NY som gör riktigt fina burgare har nog närmare 30%, det dryper om dom :)

webguide

  • Kock
  • *****
  • Antal inlägg: 961
    • Visa profil
    • Vassaknivar.se
SV: Boktips! Flippin' burgers av Jon Widegren
« Svar #7 skrivet: 2013-12-10 06:04 »

Menar han alltså att 20% är något slags idealisk fetthalt i en burgare?

Ja, fettet gör att burgaren blir saftigare + att fettet förhöjer smaken.

kurt

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 453
    • Visa profil
SV: Boktips! Flippin' burgers av Jon Widegren
« Svar #8 skrivet: 2013-12-10 18:42 »
Han var med i radioprogrammet Meny 30 Maj, det ger en bra bild av hans kunskap

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/196309?programid=950

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -