En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Älgkött ger lågt IQ  (läst 9286 gånger)

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6541
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Älgkött ger lågt IQ
« Svar #20 skrivet: 2014-10-07 12:02 »
"Livsmedelsverket ger nu nya råd för att minska risken att få i sig bly när man äter viltkött.  Det är att kött från sårkanalen där kulan träffat och det påverkade köttet strax intill, samt ytterligare 10 cm till synes opåverkat kött inte ska användas till mat utan kasseras."

http://www.slv.se/sv/grupp3/Pressrum/Nyheter/Pressmeddelanden/Nya-rad-for-att-minska-bly-i-viltkott/

Eller med andra ord från Fredrik Widemo, forskningsansvarig på Svenska Jägareförbundet: "– För kulskjutet vilt behöver man skära bort allt kött som ser påverkat eller blodsprängt ut, och ytterligare tio centimeter opåverkat kött runt sårkanalen. Då kan man sänka blyhalten med upp till 1000 gånger. För hagelskjutet vilt bör man putsa bort allt kött som ser påverkat ut av haglen, och då sänker man blyhalten med upp till 100 gånger. "

http://www.mynewsdesk.com/se/svenska_jagareforbundet/pressreleases/bly-en-enkel-hanteringsfraaga-1064463

Kommer jägare/slaktare följa dessa råd måntro?
Den som inte frågar får inga svar.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -