En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: creme brûlée i aluminiumform  (läst 1886 gånger)

Broddan

  • Gäst
creme brûlée i aluminiumform
« skrivet: 2014-08-08 23:09 »
Hej

Jag ska servera efterrätt till 50 man och funderade på creme brulee då det går lätt att förbereda.
MEN jag har inte 50 stycken ugnsformar att servera i.
Därför undrar jag om det går att göra detta i aluminiumformar som man annars gör muffins i.
Min tanke är att det borde gå men samtidigt vill jag få bort aluminiumen och då borde "kakan" gå sönder.

Någon med tips eller erfarenheter?

Hasse

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1428
    • Visa profil
SV: creme brûlée i aluminiumform
« Svar #1 skrivet: 2014-08-09 21:47 »
Hej!

Jag har gjort aladåb i plastglas som jag klippte upp innan jag stjälpte upp aladåben på tallrikar. Nu är det väl inte troligt att plastglas tåler ugnsvärme till creme brulee, men du kan ju klippa upp aluminiumformen även om det säkert kommer att göra illa vid saxen.

Prova först i liten skala.

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4442
    • Visa profil
SV: creme brûlée i aluminiumform
« Svar #2 skrivet: 2014-08-11 09:22 »
Äggsmet i aluminiumformar låter inte bra. Resultatet kan bli en grå brylépudding eftersom ägg missfärgas av aluminium (ser man om man gör äggstanning i en bakform av aluminium)
Varför inte kraftiga muffinsformar i papp (finns bl.a på Netto) dom är snygga också så du kan servera i formen.
Gör du i plastglas kan du göra bryllarna i mikron

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Write pancake in Swedish!:

- Annonser -