En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Kakun / mjukkakun, någon som har recept?  (läst 1419 gånger)

Sofia

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 119
    • Visa profil
Kakun / mjukkakun, någon som har recept?
« skrivet: 2014-09-08 09:29 »
Finns det någon som känner igen termen kakun eller mjukkakun? Det är ett bröd som traditionellt bakas i bagarstuga (i vedeldad bakugn), och som är lite tjockare än tunnbröd. Det är ett mellansegt snarare än luftigt bröd, och supergott! Om någon sitter inne på något gammalt släktrecept får de jättegärna dela med sig av det, jag skulle verkligen gärna vilja ha det!  :)

Hankki

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 177
    • Visa profil
SV: Kakun / mjukkakun, någon som har recept?
« Svar #1 skrivet: 2014-09-08 11:15 »
Kakun låter som dialekt för kakan i österbotten i Finland. t ex "ta ut kakun ur ugnen nu"

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Write pancake in Swedish!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -