En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Hjälp med vört  (läst 825 gånger)

stenor

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 1
    • Visa profil
Hjälp med vört
« skrivet: 2014-12-15 17:41 »
Jag behöver vörthjälp. Två gånger har jag misslyckats och jag vet inte varför den beter sig så konstigt. Följande gjorde jag:

Blandar ihop:

150 g surdeg
150 g öl
300 g vatten
12 g salt
125 g mörk sirap
90 g vörtblandning
5 g kanel
3 g kardemumma
2 g ingefära
3 g pomerans
Russin

Jobbar i

150 g rågmjöl
500 g vetemjöl spec fullkorn

med degkrokar.

Jäs i ca 4 timmar. Degen är rejält kompakt. Som pepparkaksdeg ungefär.

Sedan gräddar jag i 225 grader. Efter en timme och tio minuter ger jag upp och tar ut brödet. Då har den bara fått upp innertemperaturen till 84 grader. (Diameter på ca 20 cm)

Jag fattar inte varför den blir så stabbig och tröggräddad. Jag brukar göra ett rågbröd med samma mängd vätska och mjöl. Det brödet blir inte alls så stabbigt.

Tacksam för tips.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -