En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Glasburk för Sous Vide och Tryckkokare?  (läst 2114 gånger)

BjornE

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 1
    • Visa profil
Glasburk för Sous Vide och Tryckkokare?
« skrivet: 2015-02-05 13:24 »
I flera av recepten för Sous Vide och Tryckkokare står det att man ska använda speciella "Mason Jar" burkar av glas och tvådelade plåtlock. Var hittar ni dessa till vettiga priser?

webguide

  • Kock
  • *****
  • Antal inlägg: 961
    • Visa profil
    • Vassaknivar.se
SV: Glasburk för Sous Vide och Tryckkokare?
« Svar #1 skrivet: 2015-02-06 10:50 »
Vilka recept menar du? Sous Vide involvera inte glasborkar.

Skogis

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 420
    • Visa profil
SV: Glasburk för Sous Vide och Tryckkokare?
« Svar #2 skrivet: 2015-02-06 11:08 »
Dom används i Modernist cuisine at home när man gör diverse grejer i tryckkokare, men jag vet inte om jag vill kalla det Sous vide precis.

Mason jar är inte billigt någonstans men klaraform.se har många varianter.

kurt

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 453
    • Visa profil
SV: Glasburk för Sous Vide och Tryckkokare?
« Svar #3 skrivet: 2015-02-08 06:48 »
De används för konservering i form av hermetisk inkokning, men vet man inte vad det är för burkar man skall använda så skall man definitivt inte experimentera med inkokning

lmannheimer

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 16
  • Bloggar på matfrosseri.se.
    • Visa profil
    • Matfrosseri
SV: Glasburk för Sous Vide och Tryckkokare?
« Svar #4 skrivet: 2015-03-06 23:19 »
Vettiga priser är väl just problemet i Sverige när det gäller mason jars. Finns att köpa på en del ställen, t ex här (http://klaraform.se/mason-jars-och-mjolkflaskor/) och här (http://www.leilasgeneralstore.com/sv/articles/2.38.2758/ball-widemouth-047-liter), men billigt är det verkligen inte.

Visst borde det finnas några bra svenska motsvarigheter, men jag har tyvärr dålig koll på vad det skulle vara. Men det används absolut glasburkar inom sous vide-matlagning, till exempel i det här receptet på Crème Brûlée: http://www.chefsteps.com/activities/creme-brulee.

Hasse

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1428
    • Visa profil
SV: Glasburk för Sous Vide och Tryckkokare?
« Svar #5 skrivet: 2015-03-07 15:11 »
Går det inte att använda en vanlig "svensk" konservburk av glas med gummipackning?

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:
Write pancake in Swedish!:

- Annonser -