Såsen skär sig

Startat av JTL, 2015-05-19 11:10

Föregående ämne - Nästa ämne

JTL

När jag steker kött gör jag alltid en sås på smöret som är kvar i stekpannan + grädde. Varför skär sig såsen? Smöret och grädden vill inte blanda sig riktigt. Tror inte det direkt påverkar smaken så mycket, men det är irriterande.

PS! Jag är total amatör.

Hasse

Hej och välkommen till Matforum!

Det låter lite konstigt att steksmöret och grädde skär sig. Men all grädde är ju inte kokbar, kan det bero på det?

Du kan ju prova att hälla ut steksmöret och sedan koka ur pannan med bara grädde och se vad som händer då.

Men hur som helst, så är det jättebra att göra sås på allt det goda som finns i botten av pannan efter en stekomgång.

Cathy

Det kanske inte är bara smör i pannan, köttet kan ha släppt lite köttsaft. Det kan vara den som inte blandar sig med smöret.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal