En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Varför strö mjöl över deg som skall jäsa?  (läst 1044 gånger)

Bo

  • Gäst
Varför strö mjöl över deg som skall jäsa?
« skrivet: 2015-06-17 09:42 »
Recept anger ganska ofta att man ska strö mjöl över degen innan den lämnas för att jäsa.
Vad fyller det mjölet för funktion?

Skogis

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 420
    • Visa profil
SV: Varför strö mjöl över deg som skall jäsa?
« Svar #1 skrivet: 2015-06-17 21:31 »
Det är väl mest för att degen inte ska fastna i handduken du täcker degbunken med.

Bo

  • Gäst
SV: Varför strö mjöl över deg som skall jäsa?
« Svar #2 skrivet: 2015-06-18 10:15 »
Ok, det verkar vettigt.
Tack.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -