En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: varför vissa varor ok att köpa ?  (läst 1376 gånger)

kallebakom

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 31
    • Visa profil
varför vissa varor ok att köpa ?
« skrivet: 2015-06-29 19:32 »
tex korv,ost,matjessill helt ok att köpa,men vid alla grönsvansade isbjörnar om köttbullarna eller janssons frestelse inte är hemgjord då blir det liv i stugorna,varför är det så ?

Hasse

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1428
    • Visa profil
SV: varför vissa varor ok att köpa ?
« Svar #1 skrivet: 2015-06-29 20:43 »
Jag vet inte om det blir så mycket "liv i stugorna" om någon köper halv- eller helfabrikat. Det säljs ju sådant i enorma mängder varje dag.

Personligen tycker jag det är tragiskt att det säljs så mycket dålig mat. Ett halv- eller helfabrikat måste inte vara dåligt, men väldigt många är det.

Skogis

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 420
    • Visa profil
SV: varför vissa varor ok att köpa ?
« Svar #2 skrivet: 2015-06-29 23:27 »
Det har väl med hur mycket värden har ansträngt sig, utopin är väl att färdigmaten står i köket och gästerna själv får öppna förpackningarna och värma i mikron ;)

Korv, matjesill och ost är inte något som görs i många hushåll och då är det mer ok att köpa färdigt. Får nog prova på att göra matjesill någon gång :)

Förr var småkakor något husmor bjöd på men numera köps dom i plastburk. Värdet har sjunkit dramatiskt och också intresset av att göra det själv.

kallebakom

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 31
    • Visa profil
SV: varför vissa varor ok att köpa ?
« Svar #3 skrivet: 2015-08-16 13:45 »
ja matjessill är nog inga problem,det ju inlaggd sill med annan kryddning

Skogis

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 420
    • Visa profil
SV: varför vissa varor ok att köpa ?
« Svar #4 skrivet: 2015-08-16 19:54 »
Det är väl sandelträ som behövs, tror jag. Inget som jag har hemma men gissar att det inte är alltför svårt att få tag på.
Mycket bark blir det, vill ha tag på kinabark också :) Vill testa på att göra egen tonic,
den andra ingrediensen i GT vet jag hur man gör ;)

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -