En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Guldfågeln återkallar ett stort parti av kyckling eftersom det kan finnas metall  (läst 1728 gånger)

kurt

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 453
    • Visa profil
Guldfågeln återkallar ett stort parti av kyckling eftersom det kan finnas metallbitar i kycklingen. Metalldelarna hade lossnat från en maskin.

http://www.mynewsdesk.com/se/guldfageln/pressreleases/guldfaageln-aaterkallar-ett-antal-kylda-kycklingprodukter-med-foerpackningsdatum-den-29-juni-1-juli-2015-1189341

Denna gång försöker de i alla fall inte skylla på utomstående som när det påstods finnas glas i kycklingen för några år sedan

webguide

  • Kock
  • *****
  • Antal inlägg: 961
    • Visa profil
    • Vassaknivar.se
Well, deras produkter är ju skräp hur som helst. Sorry otp!

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6541
    • Visa profil
    • Matforum
Kan du utveckla, på vilket sätt är Guldfågelns produkter skräp?
Den som inte frågar får inga svar.

webguide

  • Kock
  • *****
  • Antal inlägg: 961
    • Visa profil
    • Vassaknivar.se
Kan du utveckla, på vilket sätt är Guldfågelns produkter skräp?

De 2 svenska kycklingraserna är skräp, framavlade för att växa snabbt så att de omsätter mer pengar samt för att hålla priserna nere. Det ger förutom ett liv med mer eller mindre lidande (beroende på om man kan anse att en kyckling kan känna lidande, smärta kan de förmodligen känna hur som hest) ett tråkigt kött helt enkelt. En kyckling som växer långsamt får en helt annan textur, smaken blir bättre eftersom det tar tid för smakämnen att utvecklas osv.
Den industriella produktionen är i sig ganska motbjudande, men det behöver ju inte nödvändigtvis påverka slutresultatet.

Nu har det iofs kommit en ny långsamväxande ras, men än så länge verkar bara Bjärefågel föda upp den.

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6541
    • Visa profil
    • Matforum
Aha, då är jag med! Tolkade det som att specifikt varumärket Guldfågeln var skräp, men du menar alltså svensk kyckling överlag, Guldfågeln, Kronfågeln, Lagerbergs, Ivars you name it. :)
Den som inte frågar får inga svar.

webguide

  • Kock
  • *****
  • Antal inlägg: 961
    • Visa profil
    • Vassaknivar.se
Aha, då är jag med! Tolkade det som att specifikt varumärket Guldfågeln var skräp, men du menar alltså svensk kyckling överlag, Guldfågeln, Kronfågeln, Lagerbergs, Ivars you name it. :)

Ja så kan man säga, men det är ändå en viss skillnad mellan olika uppfödare. Guldfågeln och Kronfågeln står ju för industriel kycklingproduktion. Jag anser att deras produkter är ett hån mot kunderna eftersom det handlar om att hålla priserna så låga som möjligt vilket är svårt om man samtidigt vill erbjuda kvalité. Jag vill inte betala för att äta vattenpumpade broilers som slaktas på löpande band.

kayaker

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 124
    • Visa profil
Jag köper i princip bara kyckling från Bosarp och Hagby gård. Någon fransk svartkyckling, Bressekyckling eller liknande kan det också bli emellanåt.
/F

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -