En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Pastavulkan  (läst 1688 gånger)

Nordan

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 2
    • Visa profil
Pastavulkan
« skrivet: 2016-02-01 18:05 »
Hej.
En sak som jag är nyfiken på. Varför måste man göra en så kallad pastavulkan när man skall göra egen pasta?
Alltså att man lägger äggen i mitten av mjölet och blandar det med en gaffel?

Jag har sett filmer på youtube, där dom använder mixer för att mixa degen. Blir inte den lika bra isf?

webguide

  • Kock
  • *****
  • Antal inlägg: 961
    • Visa profil
    • Vassaknivar.se
SV: Pastavulkan
« Svar #1 skrivet: 2016-02-02 09:12 »
Jo, men många gillar att köra för hand för att då bättre kännsla.

Nordan

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 2
    • Visa profil
SV: Pastavulkan
« Svar #2 skrivet: 2016-02-04 08:01 »
Ok, jag hänger inte med riktigt. Vad menar du med bättre känsla?

webguide

  • Kock
  • *****
  • Antal inlägg: 961
    • Visa profil
    • Vassaknivar.se
SV: Pastavulkan
« Svar #3 skrivet: 2016-02-04 11:16 »
Ok, jag hänger inte med riktigt. Vad menar du med bättre känsla?

I händerna, om man jobbar ihop degen för hand så känner man ju hur degen kommer ihop.
Det finns flera sätt att göra pastadeg, det viktiga är ju slutresultatet och det finns flera vägar att gå för att nå dit.

Sen behöver man ju inte ha ägg i pastan om man bara har vatten så blir det ju lite mindre söligt att köra den i maskin.
« Senast ändrad: 2016-02-04 11:25 av webguide »

kurt

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 453
    • Visa profil
SV: Pastavulkan
« Svar #4 skrivet: 2016-02-04 12:12 »
Eftersom " It's almost impossible to over-knead a dough" så borde man lika gärna kunna köra i mixer

http://www.seriouseats.com/2015/01/best-easy-all-purpose-fresh-pasta-dough-recipe-instructions.html

webguide

  • Kock
  • *****
  • Antal inlägg: 961
    • Visa profil
    • Vassaknivar.se
SV: Pastavulkan
« Svar #5 skrivet: 2016-02-05 10:34 »
Eftersom " It's almost impossible to over-knead a dough" så borde man lika gärna kunna köra i mixer

http://www.seriouseats.com/2015/01/best-easy-all-purpose-fresh-pasta-dough-recipe-instructions.html

Ja precis, det handlar mer om kännsla/personligt tycke än om kvalite. Som exempel, jag åt en pastarätt på en 3-stjäring krog i london förra lördagen, degen till pastan gör de i bunke med en slev.

kurt

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 453
    • Visa profil
SV: Pastavulkan
« Svar #6 skrivet: 2016-02-05 12:45 »
Såg du bunken och sleven, eller förutsätter du att de gjorde den i en bunken med slev?

webguide

  • Kock
  • *****
  • Antal inlägg: 961
    • Visa profil
    • Vassaknivar.se
SV: Pastavulkan
« Svar #7 skrivet: 2016-02-05 16:57 »
Såg du bunken och sleven, eller förutsätter du att de gjorde den i en bunken med slev?

De gör det möjligen annorlunda vid full serivce, men: https://www.youtube.com/watch?v=xqsrRLGEwtU
1:39 in i videon påbörjar han pastadegen.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Write pancake in Swedish!:

- Annonser -