En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Fel på paprika & omelett  (läst 538 gånger)

nk

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 8
    • Visa profil
Fel på paprika & omelett
« skrivet: 2016-12-02 09:45 »
Jag skulle skära till ett par paprikor, en gul & en röd. Jag upptäckte de här "felen" på dem:

Den gula paprikan:
Det var en grön utväxt inuti, förutom delen med kärnhuset som brukar sitta där. Den gick att skära bort utan att det blev något synligt kvar.

Den röda paprikan:
Det var en skrovlig yta på insidan av det röda "köttet".

Tror ni det kan vara farligt att äta dem?

Nu till frågan om omeletten:

Måste man tillaga hackad lök & paprika som man ska ha i en omelett innan man lägger dem i omelettsmeten?

Hasse

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1428
    • Visa profil
SV: Fel på paprika & omelett
« Svar #1 skrivet: 2016-12-02 16:45 »
Paprikans färg varierar med hur mogen den är. I början är den grön och skiftar sedan åt det röda hållet. Vi får väl acceptera en liten "utväxt" i paprikan eftersom de kan variera i utseende. Skrovlig insida är det på alla paprikor som jag har använt, så det är inget onormalt. Ät utan oro!

Du måste inte tillaga löken och paprikan innan du lägger den i smeten. Men du tycker kanske att det blir lite väl krispigt och skarp smak om du använder grönsakerna råa. Det är helt en fråga om tycke och smak. Personligen skulle jag fräsa grönsakerna en stund innan jag använder dem i omelett. Inte för att man måste, utan för att jag tycker att det blir godare.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -