En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: När man steker djupfryst  (läst 551 gånger)

rbiake

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 9
    • Visa profil
När man steker djupfryst
« skrivet: 2017-03-15 11:27 »
Ibland när jag steker tinad djupfryst mat så bildas ett vitt fett(?) i pannan. Det ser inte så gott ut. Och bara vid djupfryst. Sist var det kycklinginnerfile, och det blev mycket av den vita geggan i stekpannan. Vad är det och vad bör man göra med det ?

Hasse

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1428
    • Visa profil
SV: När man steker djupfryst
« Svar #1 skrivet: 2017-03-15 19:48 »
Det kan vara protein som kommer från köttet. Det ser tråkigt ut, men är inte farligt. Skumma bort det med en sked.

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4441
    • Visa profil
SV: När man steker djupfryst
« Svar #2 skrivet: 2017-03-16 06:56 »
Men Hasse, det är väl synd att ta bort proteinerna ur maten. Nuförtiden är det ju inne att kränga i sig så mycket proteiner det bara går ;D
Jag brukar låta gegget steka med, till slut blir det också brunt o förvillande likt kycklingfilé.

rbiake

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 9
    • Visa profil
SV: När man steker djupfryst
« Svar #3 skrivet: 2017-03-16 10:08 »
Jag ringde Guldfågeln. Han som svarade kände inte igen problemet. Kollegan trodde på vatten och fett.  Hrrmmm....

Hasse

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1428
    • Visa profil
SV: När man steker djupfryst
« Svar #4 skrivet: 2017-03-16 17:10 »
Fett tror jag inte på. Kycklingfilé är ju väldigt mager och fett smälter dessutom i värme. Men protein stelnar i värme, och det stämmer ju med gegget.

Jag har aldrig funderat på om det bara förekommer om köttet varit fryst, men så kan det väl vara. Fryst släpper ju ofta väldigt mycket vatten och då kanske proteinet följer med? ???

kurt

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 453
    • Visa profil
SV: När man steker djupfryst
« Svar #5 skrivet: 2017-03-16 19:09 »
Är kycklingen djupfryst, så är den nog också marinerad. Så det är nog marinad (saltvatten) som rinner ur med proteiner i

rbiake

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 9
    • Visa profil
SV: När man steker djupfryst
« Svar #6 skrivet: 2017-03-16 22:31 »
Kurt har nog rätt. Killen i telefonen trodde på vätska, och i sammanhanget sa han att dom mörade alla frysta delar. Och med mörade menade han att man har delen i lake. Och det är förmodligen mest saltvatten. Kanske laken drar ut proteinet när man steker. Vi får köra på det.

Mickan

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1532
    • Visa profil
SV: När man steker djupfryst
« Svar #7 skrivet: 2017-03-17 19:30 »
Visst är det protein!
Video meliora proboque deteriora sequor

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:

- Annonser -