En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Cassava frites  (läst 466 gånger)

Skogis

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 421
    • Visa profil
Cassava frites
« skrivet: 2017-03-29 12:55 »
Såg filmen Chef härförleden, och blev sugen på att testa Cassava frites.
Första gången blev väl sådär, mycket stärkelse kvar så man blev potatismjölig i munnen. Andra gången blev betydligt bättre, ingen stärkelse kvar alls när jag gjorde som nedan. Smakar lite som ett vegetariskt alternativ till friterade fläsksvålar  :)
Cassavan ska vara helt vit inuti, har den bruna stråk i sig är den för gammal och inte god.

Skala Cassavan, dela till lagom stavar, koka, häll ut på en braspanna och låt stavarna kallna, pilla bort rotnerven från mittenbitarna, förfriteras i 150° en stund, kallna, slutfritera vid 180° tills dom fått önskad färg. Lägg dom på hushållspapper, salta och börja ät.

det där med blåsyra har ni koll på så det behöver jag nog inte nämna.

kurt

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 453
    • Visa profil
SV: Cassava frites
« Svar #1 skrivet: 2017-03-31 08:26 »

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:
Write pancake in Swedish!:

- Annonser -