En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Kreolinspirerad kräftskiva  (läst 305 gånger)

Skogis

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 420
    • Visa profil
Kreolinspirerad kräftskiva
« skrivet: 2017-08-02 21:51 »
Ska bjuda på kräftor på fredag och funderar på att köra den kreolska variant med varma heta kräftor och räkor serverade direkt på bordet tillsammans med bitar av majskolvar, hela champinjoner, hela vitlökar och kryddstarka korvar.

Funkar det med pommes till, eller ska man ha kokt potatis som originalreceptet säger?
Det verkar lite torrt med kokt potatis till utan någon form av sås.

Kommer ha vanlig majjo, aioli och chilimajjo till pommesen i så fall.

Skogis

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 420
    • Visa profil
SV: Kreolinspirerad kräftskiva
« Svar #1 skrivet: 2017-08-03 09:10 »
Vi blir 12st men 2 äter inte skaldjur ???

Det får bli en motsvarande blandning med kyckling istället för kräftor till dom.

Hasse

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1428
    • Visa profil
SV: Kreolinspirerad kräftskiva
« Svar #2 skrivet: 2017-08-03 16:35 »
Jag skulle ha valt pommes eller ugnsstekt klyftpotatis. Jag tycker också att det verkar torrt med kokt potatis.

Skogis

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 420
    • Visa profil
SV: Kreolinspirerad kräftskiva
« Svar #3 skrivet: 2017-08-04 00:21 »
Kokte övriga ingredienser idag och ersatte potatisen med blomkål. Ja det var bra pris på blomkål och det fungerar nog bra med buketter. Just blomkålen drog åt sig rätt bra av kryddorna.
Så nu ligger kräftorna och drar åt sig i det kryddstarka spadet :)

Det blir pommes till, fick provätit kycklingalternativet till kvällsmat idag. Nallade lite grönsaker och korv från koket och serverade med skivad kycklingfilé kryddade med samma kryddblandning som spadet. Det behövs något att döva kryddtopparna med och pommes gör nog det utmärkt. Framförallt med en kladd majjo på :)


Ska försöka komma ihåg att ta lite bilder på spektaklet.

Skogis

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 420
    • Visa profil
SV: Kreolinspirerad kräftskiva
« Svar #4 skrivet: 2017-08-06 00:01 »
Det blev gott :)

Trots att jag totalt hade bl a 8 msk cayennepeppar i spadet kunde det varit bättre svung i kräftorna. Det visade sig att det starkaste på brickan var blomkålen. Det blev små heta rackare :)

Hasse

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1428
    • Visa profil
SV: Kreolinspirerad kräftskiva
« Svar #5 skrivet: 2017-08-06 13:53 »
Det ser rasande trevligt ut. Tack för att du delar med dig av bilderna!

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4441
    • Visa profil
SV: Kreolinspirerad kräftskiva
« Svar #6 skrivet: 2017-08-07 06:58 »
Håller med Hasse, det ser väldigt trevligt ut. Men...vad är det i glasen? ???

Skogis

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 420
    • Visa profil
SV: Kreolinspirerad kräftskiva
« Svar #7 skrivet: 2017-08-07 08:33 »
Det är en stilldrink på Bourbon, Ginger ale, fruktsoda, lime, limejuice och citron.
En av gästerna hade googlat på vad man dricker till och hävdade att man drack detta :)
När den var slut blev det hembryggt öl.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:

- Annonser -