En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Leverpastej på lamm  (läst 16 gånger)

Skogis

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 421
    • Visa profil
Leverpastej på lamm
« skrivet: 2017-11-13 08:42 »
Har tagit genvägen med att frysa in levern vid lammslakt för göra något gott på den sen några år nu. Detta har resulterat i att jag har några stycken i frysen så denna gången tänkte jag att göra leverpastej direkt.

Men, jag hittar inte några recept som verkar bra :(

Varför ska man ha i blandfärs och inte lammfärs? Fattar att det behövs späck för att den inte ska bli torr men visst skulle det väl fungera med lammfärs?
Förvisso finns det en risk att pastejen blir fadd (ullig) i smaken när den kallnat men det borde väl gå att göra något åt.

Planen är
lika delar lammfärs och lammlever
späck 15-20%
grädde
mjöl
ägg
ansjovis med spa
örter
salt o peppar
kanske lite cognac eller calvados för smaksättning

Kan det fungera?

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:

- Annonser -