En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Vad blir/blev det till middag idag?  (läst 1267771 gånger)

kryddburken

  • Kock
  • *****
  • Antal inlägg: 976
  • Li - Kryddburken
    • Visa profil
    • Kryddburken - matblogg
SV: Vad blir/blev det till middag idag?
« Svar #40 skrivet: 2007-05-14 14:06 »
:-) Gillar väl de uttrycken med krämigt antar jag! Cheddar är dessutom bara en krydda! Eftersom maken & jag alltid tar med lunchlådor med sallader på jobbet & när man & barn kommer hem är de verkligen HUNGRIGA så blir det lite bastantare kvällsmiddagar, maken har dessutom ett fysiskt krävande jobb så han är nöjd med mycket pasta i veckorna!

Sen går allt att variera, mindre portioner mat mer sallad, recepten är variabla, det går lätt att utesluta grädde & ändå få en krämig sås! *S*

crlhrv

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1301
    • Visa profil
    • Mina foton och allt annat
SV: Vad blir/blev det till middag idag?
« Svar #41 skrivet: 2007-05-14 15:21 »
Lunch idag: Wasa Sandwich creme cheese & pepper, cola light

Middag idag: En liten burk Soldatens Ärtsoppa...
« Senast ändrad: 2007-05-14 20:13 av crlhrv »
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Urban

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1355
    • Visa profil
SV: Vad blir/blev det till middag idag?
« Svar #42 skrivet: 2007-05-14 19:43 »
Lunch: Max Supreme mål

Middag: Grillade Kycklingben (drumsticks) och nudlar

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6541
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Vad blir/blev det till middag idag?
« Svar #43 skrivet: 2007-05-15 22:25 »
Idag blev det starkt! Thai-kinesisk crossover :) med två sorters thailändska nudlar - varav en jättestark sort (hade lite vatten också) - och strimlad entrecote i ganska stark kinesisk black bean garlic sauce. Till det skivade tomater som svalka.
Den som inte frågar får inga svar.

crlhrv

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1301
    • Visa profil
    • Mina foton och allt annat
SV: Vad blir/blev det till middag idag?
« Svar #44 skrivet: 2007-05-16 08:07 »
Middag igår: Pizzabullar
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

kryddburken

  • Kock
  • *****
  • Antal inlägg: 976
  • Li - Kryddburken
    • Visa profil
    • Kryddburken - matblogg
SV: Vad blir/blev det till middag idag?
« Svar #45 skrivet: 2007-05-16 16:57 »
Här blev det idag örtkyckling, gick ifrån min veckomeny lite om onsdagens gräddiga kycklinggryta,
men jag blev så himla sugen på alla färska örter som finns nu! Så här kommer ett supergott recept vi nyss avnjutit!
http://kryddburken.wordpress.com/2007/05/16/ortkryddad-kyckling/
« Senast ändrad: 2007-05-21 21:21 av kryddburken »

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6541
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Vad blir/blev det till middag idag?
« Svar #46 skrivet: 2007-05-16 21:13 »
Calle: Vad är pizzabullar?

Kryddburken: Villken typ av kycklinglår använder du när du lagar?

Idag blev det örtmarinerade lammracks med honungs- & apelsinskysås (på restaurang).
Den som inte frågar får inga svar.

kryddburken

  • Kock
  • *****
  • Antal inlägg: 976
  • Li - Kryddburken
    • Visa profil
    • Kryddburken - matblogg
SV: Vad blir/blev det till middag idag?
« Svar #47 skrivet: 2007-05-17 16:20 »
Andreas : Hur menar du med typ av kycklinglår? Menar du märke? De är iaf. Torsåsens frysta kycklinglår med skinn & ben kvar, inte innerfilé!

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6541
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Vad blir/blev det till middag idag?
« Svar #48 skrivet: 2007-05-17 21:14 »
Ah jo jag var lite nyfiken bara på vilket märke du använde. Borde starta en ny tråd under råvaror om svensk kyckling eller kanske svenskt kött i största allmänhet.

Idag blev det Kick Ass Chili med bake-off småfralla, tomat och lättöl. Efter det en redig portion Carte Dor Texas Pecan till kaffet. Har ni andra slutat äta middag? :)

Edit: tråden finns här: http://matforum.nu/index.php?topic=168.0. Svara gärna Kryddburken och gärna andra också förstås!
« Senast ändrad: 2007-05-17 21:22 av Andreas »
Den som inte frågar får inga svar.

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6541
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Vad blir/blev det till middag idag?
« Svar #49 skrivet: 2007-05-20 09:56 »
Fredag: Stekt entrecoté, kroketter, bea
Lördag: Pocherad hälleflundra med pepparrot och mandelsmör, pastej på portabello samt en sötpotatisrösti fylld med kryddkrassekompott (på restaurang)
Den som inte frågar får inga svar.

crlhrv

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1301
    • Visa profil
    • Mina foton och allt annat
SV: Vad blir/blev det till middag idag?
« Svar #50 skrivet: 2007-05-20 20:08 »
Pizzabullar är nåt som frugan har hittat på, man gör typ som när man gör en vanlig pizza, men när man lagt på all fyllning så rullar man ihop pizzan likt en rulltårta och skivar den i lagom stora bitar (ungefär som med kanelbullar). Sen lägger man varje bulle på plåt och in i ugnen.

Middag idag: dubbelpanerad wienerschintzel med kapris och citron.
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

kryddburken

  • Kock
  • *****
  • Antal inlägg: 976
  • Li - Kryddburken
    • Visa profil
    • Kryddburken - matblogg
SV: Vad blir/blev det till middag idag?
« Svar #51 skrivet: 2007-05-21 18:37 »
« Senast ändrad: 2007-05-21 21:20 av kryddburken »

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6541
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Vad blir/blev det till middag idag?
« Svar #52 skrivet: 2007-05-21 19:30 »
Calle: Blir det inte en massa fyllning som rinner ut när man gör så?

Kryddburken: Innovativt, jag kommer osökt att tänka på en lite skojigare stroganoff-variant.

Igår: Buffé med pan pizza, nachos, ribs, pasta, sallad (på restaurang)
Idag: Pepparrotskött i repris, mandelpotatis och haricots verts
Den som inte frågar får inga svar.

kryddburken

  • Kock
  • *****
  • Antal inlägg: 976
  • Li - Kryddburken
    • Visa profil
    • Kryddburken - matblogg
SV: Vad blir/blev det till middag idag?
« Svar #53 skrivet: 2007-05-21 21:18 »
Och dagens kvällsmål blev tomatsoppa med parmesanost!
http://kryddburken.wordpress.com/2007/05/21/tomatsoppa-med-parmesan/

kryddburken

  • Kock
  • *****
  • Antal inlägg: 976
  • Li - Kryddburken
    • Visa profil
    • Kryddburken - matblogg
SV: Vad blir/blev det till middag idag?
« Svar #54 skrivet: 2007-05-21 21:20 »
När jag gör pizzabullar brukar jag lägga dem i större muffinsformar då blir det "pizza-muffins-bullar" å de är supergoda!! *S*

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6541
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Vad blir/blev det till middag idag?
« Svar #55 skrivet: 2007-05-22 20:40 »
Kryddburken: Har du nån typ av non-stick formar då? Smörjer du formarna?

Idag: Pha lad pik, oj vad gott!!! (hämtmat)
Den som inte frågar får inga svar.

kryddburken

  • Kock
  • *****
  • Antal inlägg: 976
  • Li - Kryddburken
    • Visa profil
    • Kryddburken - matblogg
SV: Vad blir/blev det till middag idag?
« Svar #56 skrivet: 2007-05-23 10:31 »
Kryddburken: Har du nån typ av non-stick formar då? Smörjer du formarna?

Idag: Pha lad pik, oj vad gott!!! (hämtmat)

Nope! Jag varken smörjer eller tänker att dom ska fastna så de har aldrig gjort de! :-)

kryddburken

  • Kock
  • *****
  • Antal inlägg: 976
  • Li - Kryddburken
    • Visa profil
    • Kryddburken - matblogg
SV: Vad blir/blev det till middag idag?
« Svar #57 skrivet: 2007-05-23 10:32 »
Kvällsmiddan är klar!! *phuu*
http://kryddburken.wordpress.com/2007/05/23/fisk-i-ugn-med-gronsakstacke/

nu ska jag till jobbet...

kryddburken

  • Kock
  • *****
  • Antal inlägg: 976
  • Li - Kryddburken
    • Visa profil
    • Kryddburken - matblogg
SV: Vad blir/blev det till middag idag?
« Svar #58 skrivet: 2007-05-24 15:40 »
Thaikyckling med sötsur sås & nybakade tekakor har vi klarat av idag lilltjejjen & jag!! Nu väntar vi på maken så jag kan dunsta till jobbet igen!! So long!!

Thaiklycklingen :
http://kryddburken.wordpress.com/200...ed-sotsur-sas/

Tekakorna :
http://kryddburken.wordpress.com/200...med-havregryn/
 

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6541
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Vad blir/blev det till middag idag?
« Svar #59 skrivet: 2007-05-24 16:30 »
Vilka jättecharmiga tekakor! Skar ni ut hjärtana med kniv?

Men att du vågar skriva "innerlårfilé" apropå den här tråden:
http://matforum.nu/index.php?topic=176.0 ;)

Igår: Pasta med tonfisksås (chili och vitlök)
Idag: Stekt fläskkarré med potatismos
Den som inte frågar får inga svar.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:

- Annonser -