Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av agnetasch
 - 2008-04-24 10:22
Är det du som är "restaurangen" i den här historien?

http://www.ltz.se/artikel_standard.php?id=294408&avdelning_1=101&avdelning_2=142
Skrivet av chipskungen
 - 2008-04-24 03:11
på blocket kan man hitta kaniner som folk skänker bort! Meningen är väl att man ska ta hand om kaninerna men jag brukar slakta dom hemma i garaget och käka upp dom ;D
Skrivet av agnetasch
 - 2008-04-19 18:17
På Samos höll jag nästan på att få äta sovlaki på kanin, grillspett alltså. Det kan ju vara en variant. Med bacon, lök , svamp o paprika :D
Skrivet av bryggens
 - 2008-04-19 14:57
1 kanin                                                         
1/2 hg. späck
1 msk salt
1/2 tsk. vitpeppar
3 - 4 msk. smör
3/4 kkp. vetemjöl
1 kålhuvud
1 tsk hel kryddpeppar 3/4 - 1 l. buljong
" Kaninen bör hänga 2 - 6 dagar efter slaktandet, beroende på årstiden. Den flås som hare no 1087. Huvudet hugges av. Lår och bogar skäres loss. Revbenen huggas bort strax intill den köttiga ryggdelen, file´n. Rygg, bogar och lår delas i mindre bitar, som späckas väl med späckstrimlor, rullade i salt och vitpeppar. Kokande buljong spädes på, och anrättningen får sakta koka under lock omkr. 2 tim tillsammmans med kålen,skuren i strimlor, och kryddpepparn"
Skrivet av roffekock
 - 2008-04-19 14:46
Kanin i kål låter glassigt. Om du orkar skriva av är jag tacksam. Jag har sett ett recept en gång med senap det tror jag skulle vara klockrent.
Någon?

/rolf
Skrivet av bryggens
 - 2008-04-19 14:39
Ur Vårt Hems Stora Kokbok från 1933 finns det följande recept:
Stekt kanin, Stekt marinerad kanin, Frikasse´på kanin,
Kanin i tomatsås, Kanin i currysås, Kanin i kål,
Ragu på kanin och Paj på kanin.
Är det något som jag ska skriva av?
Skrivet av roffekock
 - 2008-04-19 14:18
Finns det igen som har lite recept kring kanin?

/rolf
Skrivet av agnetasch
 - 2008-04-18 10:54
Halva nöjet för dig o halva nöjet för tandläkaren ;)
Skrivet av jaw76
 - 2008-04-17 14:33
Haglet är ju halva nöjet  ;)
Skrivet av agnetasch
 - 2008-04-17 11:47
Jag tycker att kaninen har ett ljusare kött,ungefär som kyckling.Det är inte lika mörkt o "smörjigt" som harens.Dessutom innehåller kanin(odlad) inget hagel ;D
Skrivet av jaw76
 - 2008-04-16 19:34
Jag äter gärna och relativt ofta hare, har dock aldrig provat kanin. Är det stor skillnad?
Skrivet av kurt
 - 2008-04-16 19:18
Jag såg att Jamie Oliver skrev (i boken "Hemma hos Jamie") att för 60 år sedan åts det mera kanin än kyckling (i Storbritannien). Hade man satsat på avel av kanin i smma omfattning som med kycklingen, så borde rimligen kaninkött kunnat vara lika vanligt som kyckling. Dessutom borde kanin vara billiga att föda upp än kyckling, den borde tillgodogöra sig näringsämnen effektivare än kycklingen.?
Skrivet av roffekock
 - 2008-04-07 16:38
Dom behöver inte fritas för pälsens del från mig, skinnet bjuder jag på. Dom som rör mina kaniner får på pälsen. ;D :(
/rolf
Skrivet av kurt
 - 2008-04-07 16:03
Man måste tydligen ha kaniner bra inlåsta, av någon anledning så brukar även kaniner för köttproduktion regelbundet "fritas", det måste ha något med pälsen att göra?
Skrivet av roffekock
 - 2008-04-07 10:26
Om man ska satsa på ekonomiskt styrd produktion så får du nog räkna med att ha dem inomhus. Men annars kan man nog ha dem ute om du ska ha småskaligt. Jag vet inte om det finns något om KRAV i detta samanhang i så fall ska dom nog gå ute men vi får väl se vad det bär.
Men helt klart intressant projekt som man lätt kan tjäna en slant på.

agneta=har inte mamma sagt till dej att du inte ska leka med pinnar när man är liten :D   

/rolf

Annonser

Powered by EzPortal