Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Andreas
 - 2008-11-11 14:15
Vill tävla ska du inte ställa din fråga här i den här tråden.

Gör i stället så här:
1) Gå till Matforums förstasida och välj en avdelning där din fråga passar in, är frågan vad man kan laga av potatismos så passar den in i avdelningen Maträtter, recept, tillagning.
2) Väl inne i avdelningen klicka knappen "Ny rubrik"/"Nytt ämne", skriv en rubrik till ditt meddelande som sammanfattar frågan samt skriv frågan i själva meddelandefältet, klicka "Förhandsgranska" och läs igenom det du skrivit och när du är helt nöjd klicka "Posta".

Svårare än så är det inte!
Skrivet av monkan
 - 2008-11-08 13:06
Min fråga är: Vad kan man göra enkelt och gott av rester från hemlagad potatismos?
Skrivet av ena
 - 2008-11-06 19:12
sibylle....frågor ställs inte i denna tråden, du måste starta en ny tråd i rätt forumsdel för att kunna delta i tävlingen.
Skrivet av sibylle
 - 2008-11-06 18:56
min fråga:
hur behåller man den ljusa färgen när man gör äppelsaft
Skrivet av kryddburken
 - 2008-11-04 20:59
Kul med en ny tävling och råsaftcentrifugen dser ju inte alls tokig ut! Karin Franssons bok håller jag precis på att lusaläsa, riktigt bra måste jag säga... Fast jag gillar ju henne & hennes recept skarpt i vanliga fall! Jag får väl återkomma med bokrecension! :-)
Skrivet av Andreas
 - 2008-11-04 08:51
Tack för tipset Anne! Synd du redan har juicemaskin men du kanske vill ge bort en i julklapp åt nån? :)

Shanta: Ett bra sätt att få inspiration är att läsa mattidningar, se mattvprogram osv., där finns ofta nån frågeställning man kan ta över eller spinna vidare på.
Skrivet av Shanta
 - 2008-11-03 16:31
Den där skaldjursboken skulle man vilja ha, måste bara komma på en bra fråga..
Skrivet av Anne
 - 2008-11-03 14:01
Härliga priser!! :)
Skrivet av Andreas
 - 2008-11-03 13:49
Har du en bra matfråga? Vecka 45, 46, 47 och 48, det vill säga från 3/11 till och med 30/11 kan alla medlemmar i Matforum tävla om toppenfina priser genom att ställa bra frågor. Är du inte medlem kan du bli det genom att klicka "registrera" under matforumloggan överst här på sidan, det går fort, kostar givetvis ingenting och du förbinder dig inte till något.

Du kan fråga om vad som helst som har med mat att göra, det kan handla om mat, dryck, ingredienser, recept, utrustning, sedvänjor, varför man gör si eller så och så vidare och så vidare. Glöm bara inte att följa god etikett och innan du frågar försöka se till att din fråga inte tidigare är ställd tidigare i Matforum, det gör du genom att använda sökfunktionen (klicka "sök" under matforumloggan överst här på sidan). Din fråga kan antingen ställas i en ny tråd eller så kan det vara en följdfråga till något som någon annan tidigare skrivit.

Varje vecka vinner den som ställer veckans bästa fråga en av dessa (valfritt i mån av tillgång) aktuella kokböcker från Prisma:
¤ Fika för vänner av Linn Larsson - en riktigt mysig bok om fika med smaskiga bilder som verkligen inbjuder till att prova recepten. Vad sägs om hasselnötshake, cashewkvadrater, kardemumma- och apelsinsmootie, saffransscones med torkade aprikoser och jordgubbsspread eller varför inte en omgång havrevåfflor?
¤ Karin Franssons gröna smaker - alla recept innehåller färska örter, allt från varmrätter till bröd och efterrätter! Recepten går från enkla till ganska avancerade och här finns mycket spännande. Själv fastnar jag för Potatis- och pumparaggmunkar, ramslöksravioli med bondbönor, ärter och lökskum, rödvinsrostad hjort med timjan, potatiskräm, honungsstekta svartrötter och syltad svamp, äppeltarte med calvadosdoftande toffee-sås och hallon- och paprikakompott med fransk dragon på rostad birioche.
¤ Mannerströms Skaldjur - Leif Mannerströms tidigare bok Husmanskost är en av mina absoluta kokboksfavoriter och efter att ha bläddrat igenom uppföljaren Skaldjur så verkar denna minst lika gedigen, en måste-ha-bok för den som gillar hummer, kräftor, räkor, ostron, musslor och krabba.



De fyra som ställer respektive veckas bästa matfråga har även chans att vinna priset för månadens bästa matfråga - en Philips Juicer HR1865, Philips finaste råsaftcentrifug. Om nån undrar är det ingen slump att det är samma maskin som Anne skrev om här tidigare, efter att ha läst det Anne skrev frågade jag Philips om vi inte kunde få tävla om en och det fick vi.



Enväldig jury är jag och Ena, vi turas om att utse veckovinnare som presenteras varje måndag "veckan efter", jag tar vecka 45 och 47 och Ena 46 och 48. Sen utser vi tillsammans november månads bästa fråga som presenteras i början av december. Det är bara att fråga på, vi läser allt som skrivs!

Har du frågor om tävlingen, ställ då gärna dem i denna tråd eller via personligt meddelande till mig eller Ena. Frågor som deltar i tävlingen skall ställas i den avdelning de hör hemma.

Skulle det vara så att ingen ställer nån i vårt tycke bra fråga en vecka går den veckans bok vidare till nästa vecka så att två då har chansen att få sig en bok osv. Undantagna från tävlingen: Matforums grundare Andreas och Urban, Ena som är moderator, vår familj, släkt och nära vänner får inte delta. Men vi får förstås ställa frågor ändå om vi vill.

Annonser

Powered by EzPortal