Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av agnetasch
 - 2009-09-14 11:53
Jag hittade ett recept på plommonparfait som jag ska göra om några månader: http://www.hemmetsjournal.se/Mat/recept/?RecipeID=1570
Men istället för att göra o frysa en hel parfait idag så förbereder jag bara plommonen:
Till 12 pers behövs 1 kg plommon+½ kg till dekorering
-Skålla skala och kärna ur plommonen
-Lägg plommonen i en kastrull och låt dem koka tills de mosar sig. Häll plommonmassan i en mixer eller matberedare och kör till en slät smet.
Om det inte blir någon parfait (på grund av min ombytlighet) så är ju den där plommonmassan användbar till annat; glass, pannkakor, i kinamat m.m beroende på hur mycket du sötar den.
Skrivet av ena
 - 2009-09-14 11:00
plommonchutney!! nu gillar jag ju chutney av alla de lslag men plommon är en favorit :)

en plomonmarmelad med vanilj o kanske valnötter känns väldigt lyxigt en söndagsmorgon i december *s*

och sen inte att förglömma -konjaksplommon, jättegott till glass o andra efterrätter...

ska leta i receptgömmorna om det är nåt som frestar :)
Skrivet av Agik
 - 2009-09-14 10:57
Ska få plommon idag eller i morgon och har börjat fundera på vad man kan göra med dem. Marmelad? Kompott?? Gelé?! Jag vill helst inte baka någon kaka eller dyligt utan något man kan servera till frukosten eller middag skulle vara det bästa.

Eller kanske ett matbröd?

Har ni några kul recept och idéer att dela med er av?

Hjälp mig! ;) (Berätta gärna hur ni gör det ni gör med plommon, för jag har noll koll....)

Annonser

Powered by EzPortal