Skriv svar

Följande fel inträffade under postandet av inlägget:
Varning - medan du läste inläggen, hann någon posta ett annat svar i ämnet. Du kanske bör se över ditt inlägg.
Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Rakel Mandelblom
 - 2022-01-27 12:38
Hej när man ska värma på mat i mikron så blir tallriken varmare än maten, tallriken blir så varm att man inte kan ta ut den ur mikron. Vilket porslin kan man köpa som inte blir skållvarmt när man mikrar det?
Mvh trött på att bli skinflådd
Skrivet av Lovisa
 - 2015-11-18 17:12
Tunna tallrikar och dyra tallrikar kan spricka. Så även billiga tallrikar. ;) Värm bara sådant i micron som du kan riskera. Samma tallrik kan klara uppvärmningen bra den ena gången, men spricka den andra. Det kan ha att göra med om tallriken är kall innan och reagerar illa på uppvärmningen. En vinterskåptempererad tallrik kontra en sommarskåptempererad. Även inre spänningar i godset kan reagera för den snabba och stoa temperaturskillnaden.
Skrivet av Mickan
 - 2009-01-17 12:35
Värmde sopptallrik, Tipo Villeroy, i mikron och den sprack efter 30 sek. Enda gången jag värmt utan vatten. Även sista...
Skrivet av Hasse
 - 2008-12-25 15:25
Elka, torktumlaren går jättebra. Men man måste välja programmet för syntetmaterial, annars kan tallrikarna krympa!     :D
Skrivet av agnetasch
 - 2008-12-24 10:02
Citat från: Elka skrivet 2008-12-23 23:11
Vad tror Ni om torktumlaren?  ;)
Om man är trött på sin gamla servis så ;D
Annars kan man kanske sätta tallrikarna (i god tid) i en dispenser framför värmepumpen. Kostar ingen extra energi.
Skrivet av Kari
 - 2008-12-23 23:11
Hasse: Tror som Du. Vad tror Ni om torktumlaren?  ;)
Skrivet av Hasse
 - 2008-12-18 17:21
Att värma tallrikarna under rinnande varmvatten är vansinnigt ur ett energibesparingsperspektiv. All värme i vattnet utnyttjas inte, utan försvinner ut genom avloppet till ingen nytta.
Skrivet av Andreas
 - 2008-12-18 09:20
Frågan är vad som drar minst energi, att värma tallrikar i mikron eller att värma dem med varmvatten?

Jag brukar sällan värma mina tallrikar men det beror ju lite på vad man har för upplägg och vad det är för mat, ligger maten glest och är så att säga tunn i förhållande till tallriken så kan en kall tallrik ibland kyla ner maten alldeles för fort.
Skrivet av agnetasch
 - 2008-12-18 09:05
En "het" OT- fråga; måste man värma tallrikar? Hemma menar jag.
Vi har besvär med att maten är för varm o  sitter o blåser på den för att inte bränna sönder munnarna ??? ???
Skrivet av Proffsköket
 - 2008-12-17 10:23
Själva grejen med att värma tallrikarna i micron är ju att dom snabbt blir varma utan att man behöver torka dom rena efteråt. Ska man ha lite vatten på tallrikarna innan så kan man ju lika gärna spola dom under kranen i 20sek.

Saken är den att det framförallt är något som man gör i ett restaurang kök, i dom fall man inte har några varma tallrikar kvar (då handlar det om sekunder). Hemma har man inte samma stress och kan lika gärna värma upp tallrikarna under varmvattnet från kranen eller i ugnen.
Skrivet av matlagarn
 - 2008-12-12 08:17
Micro för att värma tallrikar funkar perfekt med de jag har hemma. Detta gör jag nästan varje dag. kanon glad då jag testade med gott resultat :)
Skrivet av Andreas
 - 2008-11-02 12:18
Ingen som har provat jämföra uppvärmingstid för tallrikar i mikron med och utan vatten, rimligtvis borde det gå märkbart fortare med..?
Skrivet av crlhrv
 - 2008-10-29 23:31
elka: jag värmer också mina tallrika i mikron. tallrikarna från ikea.
Skrivet av Kari
 - 2008-10-29 13:49
En micro har gått åt. Dock var det grillen som var trasig. Fick ny utan knussel.

Man kanske borde ha lite vatten då..... Även om det har funkat ua så här länge.. :)

--

Är jag ensam om att värma tallrikar så här? Folk brukar bli förvånade när man berättar.
Skrivet av Andreas
 - 2008-10-28 07:00
(Hoppsan min fråga blev kanske lite väl mycket OT, flyttar till egen tråd.)

Där ser man. Hmm med lite vatten på tallriken borde det inte vara några problem. Men utan vatten..? Då går man tvärsemot principen för en mikro där ju meningen är att mikrovågorna sätter fart på vattenmolekyler men tallrikar innehåller inte vatten. Hur många mikrovågsugnar har du avverkat på de 1000 dagarna? ;)

Läs gärna den här skrämselpropagandan: Väggarna i mikron och magnetronen kan ta skada om tallriken är mikrovågssäker, är tallriken inte mikrovågssäger och man råkar värma den för mycket kan man råka ut för allt från trasiga tallrikar (fula fläckar pga ojämn uppvärmning, förstörd metalldekor) till personskador (brända fingrar från själva tallriken eller brännskador från högtrycksånga från uppvärmt vatten i porer i tallriken). http://howthingswork.virginia.edu/page1.php?QNum=1524

Annonser

Powered by EzPortal