Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Sofia
 - 2009-01-13 13:55
Pizza eller den där kycklinggrytan kan det nog bli nästa gång. Om inte jag gör bakad potatis med keso-oliv-röra. Apelsinen var väl lite mer otippad....
Skrivet av ivanl
 - 2009-01-11 21:56
Konsulterade också min nyinköpta "The flavor bible" som, utöver ovan nämnda kombinationer också rekommenderar följande något mindre uppenbara ingredienser tillsammans med oliver:
- lax
- cognac (?)
- apelsinjuice och -skal
- lax
- pilgimsmusslor
Skrivet av Mickan
 - 2009-01-08 21:29
Snabb vardagsmat kan vara en lite gräddig kycklinggryta med champinjoner och då lägger jag gärna i fina kalamata på slutet. Spenat piggar upp, både till färg och nytta.
Skrivet av Andreas
 - 2009-01-06 11:38
Jag tycker oliver rent allmänt kan vara väldigt gott tillsammans med tomater både i fisk- och kycklinggrytor. Om oliverna helst ska ätas kalla blir det svårare, när jag tänker kallt tänker jag också genast sallad, men det måste ju gå att hitta på mer än så..? Ett förslag är i alla fall att göra en ostkesoröra med hackade oliver att ha till bakad potatis eller som grilltillbehör.
Skrivet av agnetasch
 - 2009-01-06 09:56
Pizza bianca-nero kanske; pizza med mozzarella dekorerad med riktigt svarta Kalamata-oliver :D
Skrivet av ivanl
 - 2009-01-06 00:31
Ja visst är de underbara!
Skulle föreslå kalamata-tapenade på rostat vitt bröd
eller varför inte hemlagad pizza med tomatsås, skivade kalamata, lufttorkad skinka och en ganska mild ost?
Skrivet av dePaul
 - 2009-01-05 08:51
Kan användas i tapenade, olivbröd, många sallader (bl a grekisk, traditionell), inlagda, i färs och pastarätter samt grytor.
Skrivet av Sofia
 - 2008-11-13 19:01
Oliver är en av de saker jag inte tror jag skulle kunna leva utan. Värderar det tom högre än choklad! Och ibland får jag ett sånt fruktansvärt sug efter just kalamataoliver. Oftast blir det då någon god pastasallad, men det skulle vara roligt med något att variera med. Är det någon som har en bra idé på mat med kalamataoliver (där oliverna verkligen kommer fram, och helst är kalla)? Jag blir glad för alla tips jag kan få!

Annonser

Powered by EzPortal