Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Andino
 - 2011-10-15 21:06
vill bara meddela att jag har haft ägg i kylen i 8 veckor som fortfarande smakar guld :)
Skrivet av Tinto
 - 2009-06-28 08:01
Håller upp till 40 dagar efter bäst före i kyl.

Är ägget mittemellan flyter och ligger på botten är det fortfarande tjänligt men bör användas upp snarast.
Skrivet av Krista
 - 2009-06-04 09:13
När jag köpte XL ekoägg på Bondens marknad sa bondetanten att de lätt håller 2 veckor i rumstemperatur och 6 veckor i kyl.
Skrivet av crlhrv
 - 2009-06-04 08:25
som jag förstått det kan man likaväl förvara ägg i rumsvärme som i kylen
Skrivet av Tomas J
 - 2009-06-03 23:22
Har läst många gånger att insmorda i vaselin håller de i många månader. Det är ett vanligt sätt att behandla dem på inför långseglingar. Ett annat sätt ska visst vara att med jämna mellanrum vända på dem så att gulan inte ligger i kontakt med "skalet". Många åsikter hittar man här: http://www.maringuiden.se/forum/;thread=241206

Northern Light som nämns i tråden är ena riktiga långseglare som brukar vara borta mer en ett år från civilisationen, men förvisso på kalla breddgrader. Hur äggen skulle hålla sig vid ekvatorn framgår inte.

Man kanske skulle göra några prov i sommar, lämna ett par i kylen, ett par i rumstemp och prova sig fram..
Skrivet av Kari
 - 2009-06-03 19:54
Åh, ville minnas att det fanns en tråd om just detta ämne! Och nu har jag svaret! Tack Kryddan!
Nu ska jag gå och dränka ägg! ;)
Skrivet av kryddburken
 - 2007-07-04 21:43
Lägg ett okokt ägg i ett glas vatten, om det sjunker är ägget fortfarande färskt, flyter det är det för gammalt! (luftblåsan i ägget växer ju äldre ägget blir)

Snurr-testet ger bara svar på kokt/okokt ägg!
Skrivet av Kari
 - 2007-07-04 21:08
Man kan ju snurra ett kokt ägg och stoppa det men inte ett okokt.. Är det det Du tänker på?
Skrivet av Andreas
 - 2007-07-04 17:29
Hehe det har du rätt i.

Jag har för mig att man skall kunna göra något slags snurr-test för att se om de är gamla, nån som minns?
Skrivet av Kari
 - 2007-07-04 11:51
Jo, 3-4veckor brukar dom få ligga om äggen inte går åt, den åker dom ut.

Knäcka, svårt att koka dom sen.. *ler*
Skrivet av Andreas
 - 2007-07-04 11:41
Varför inte knäcka dem? Då märker man ju direkt...

Tre veckor gamla ägg brukar inte vara något problem.
Skrivet av Kari
 - 2007-07-04 09:31
Och hur vet man att det är gammalt utan att knäcka det?

Finns det något rekord?  ::)

Annonser

Powered by EzPortal