Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - MiGa

1
Har provat att mala själv,först skålla sen mala.Tyckte det kändes lite fuktigt efter man malt det,va tycker ni?
Testade att torka i ugnen på svag värme sen mala en gång till men tycker att fukten finns kvar.
Hur förvarar ni mjölet sen?Sägs att nötter håller bättre i kylen.
2
Varför frysa in dom,biscotti verkar hålla i evigheter.
3
Har precis druckit Spendrups Nygårda Ekfatslagrad Julmust.
God blandning av svagdricka och julmust kanongod.
Kan nog bli en bra julmust till julmaten.
4
Japp alltid sås till och givetvis lingon också.
5
Jag tar alltid bort den gröna strängen i vitlöken har hört att om man tar bort den så luktar det mindre plus om man är magkänslig mot vitlök så ska det också hjälpa.
6
Saltet drar till sig överblivna smaker och fetter och sen funkar väl saltet lite som slipmedel.
7
Har hört att man kan fylla pannan med salt hetta upp pannan låt stå en stund skura rent med en borste skölj ur fetta in låt stå en liten stund på mycket svag värme så det tränger in.
8
Kjpil har du provat äta enligt LCHF?
9
Har snart gått tre veckor sen jag startade med LCHF och jag är fortfarande nöjd med resultatet.
Nu har jag inte någon direkt övervikt (4 kg) så jag kör inte den extrema varianten av LCHF men märker att jag mår mycket bättre av att inte äta pasta/ris/potatis  men en och annan rotfrukt slinker ner ibland.
Jag tror på att man ska komma fram till hur mycket kolhydrater kroppen mår bra av + motionera mer så har man nog en bra plattform till att må bättre.
10
Har också hoppat på LCHF-tåget har provat det i ca 1 vecka nu och redan nu märks en stor skillnad på magen känns inte alls lika tung och uppblåst. Har tänkt att prova detta i 1 månad för att se om det passar mej/oss.
Hittills mycket positiv.
11
Har för mej att jag såg en sådan balja på Biltema för inte så länge sedan.

12
Besticken verkar klart prisvärda även grytsetet men det funkar inte till induktionsspis.
13
Till helgen hade vi en liten provning av fyra viner Cuvée Margot 2007 nr 5447, Ch Moulin de Cassy 2006 nr 3060, Saint Joseph 2007 nr 2208, Xavier 2007 nr 6267.
Fyra goda viner där Joseph och Xavier blev mina favoriter (köp mer) som också passade bra till Julia Childs Boeuf Bourguignon som vi åt till sen.
14
Har ett bra recept som vi alltid gör.

1 liter standarmjölk
1 1/2 dl grötris (rundkornigt)
1 kanelstång
1 tsk salt
1 dl vispgrädde
0,3-0,5 dl socker

Koka upp mjölken med riset,kanelstången och salt. Låt sjuda tills kornen är lagom mjuka, ca45 min.
Rör om då och då. Tillsätt grädden och låt koka upp igen. Ta av kastrullen från värmen och smaksätt med sockret.

God Jul
15
Till 10 Pers:
500g brysselkål
3-4 rödlök
125g rökt sidfläsk
50g grovt hackade vallnötter
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 dl marsalavin
Gör så här:
1.Ansa brysselkålen och koka dom ca 3 min i lättsaltat vatten.Spola dom i kallt vatten och låt rinna av.
Skala och skär rödlökarna i klyftor.Strimla fläsket.
2.Hetta upp en rymlig stekpanna.Fräs fläsket ca 2 min.Blanda ner kål,lök och nötter och stek ca 1 min.Krydda med salt och peppar.Häll på vin.Låt det koka in ca 1 min.Servera varmt.

Kanongott till kalkon. /MiGa


16
Ska göra en gryta där det ska vara chocklad i , någon som kan ge tips om vilken sort som passar bäst?

Receptet kommer från Sb hemsida. http://systembolaget.se/Applikationer/Recept/SopporGrytor/Mustigoxchiligrytamedlimemarineradebonor.htm

MiGa
17
Tycker du ska prova med schalottenlök istället,tror det skulle funka bättre.
Vad tror ni?
18
Drack Ch Haut-Canteloup 2006 nr 3994 109kr i helgen.
Ett gott vin med härliga dofter och fruktig smak med inslag av örter , kaffe , s.vinbär och lite kakao.
Helt klart värt pengarna även om jag tyckte det tappade lite under kvällen.
Till detta åt vi helstekt fläskfilè och potatis/morot rösti med god sås.

19
Jag är mycket nöjd med mina Peugeot.
20
Prova med en skvätt Cognac, passar jättebra till dijonsenap ha i lite grädde också.

Annonser

Powered by EzPortal