Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av CII
 - 2009-07-27 14:49
Jag tror inte det för att hon vill ha mer salt än socker, jag ska dock prova det nästa gång jag gör gravad lax till mig och min fjälla.
Skrivet av agnetasch
 - 2009-07-27 10:31
Citat från: CII skrivet 2009-07-27 09:28
Blanda hälften socker och hälften salt
Prova någon gång (o tipsa svärmor ;)) med dubbelt så mycket socker som salt; laxen blir vackrare i färgen o fylligare i smaken.
Skrivet av CII
 - 2009-07-27 09:28
Jag har varit hos mina svärföräldrar och och fiskat, vi fick upp sik och abborre som vi rökte. Superdupergott!

Jag gravade också lax för första gången i mitt liv och det var mycket enkelt. Jag gjorde så här enligt rekommendation från svärmor som är en van gravare:

Blanda hälften socker och hälften salt, smörj in laxen. Krossa vittpeppar och smörj in laxen med den. Hacka dill och lägg det på laxsidorna. Lägg sedan laxsidorna mot varandra i en plastpåse och låt ligga i kylen i två dygn, vänd ett par gånger. Njut sedan din gravade lax!
Skrivet av Tinto
 - 2009-07-19 18:39
Nu har jag också börjat äta fisk..blivit rökt abborre och rökt sik som jag blivit bjuden på.

Nu gäller det att börja laga själv :)

Jag hade tänkt köpa en laxsida och grava som start, måste bara ta reda på hur man gör.
Skrivet av CII
 - 2009-06-28 16:55
Det har gått mycket bra. Jag äter fisk ett par dagar i veckan och tar igen alla års uppehåll. Det enda som jag saknade som veggo var fisk, kött och fågel har jag aldrig blivit sugen på, men fisk det älskar jag.

Jag handlar bara fisk som är grön eller ibland gullistad av WWF, och jag lär mig mer och mer om vad som är vad på listan och då blir det ju lättare att handla.
Skrivet av Tinto
 - 2009-06-28 01:11
Kul att läsa din erfarenhet..själv har jag varit vegetarian i 14 år, så lite längre än dig bara, men magen är ju lika oresistant mot köttbakterier efter 10 som efter 14 år. Jag har vansinnigt lätt att bli matförgiftad. En slev som varit i köttbullarna och råkar hamna i potatissalladen = adjöss goodbye for 2 days Tinto. Så jag har varit lite fundersam på vad som skulle hända med fisk.

Det ÄR ju det att trots att jag i flera år tänkt att kroppen skulle må så bra av att få lite fisk (dessutom även för mig det enda jag verkligen saknar, älskade all fisk som barn) nån gång i veckan, så känns det inte helt okej. Utfiskning och ja, fisken är ett djur precis som andra djur. Jag har svårt att motivera ett okej för mig själv. Så det stannar väl i planerarstadiet i år igen ;)

Men skriv gärna hur det gått sedan sist!
Skrivet av CII
 - 2009-05-12 20:28
Jag ber om ursäkt att jag inte uppdaterat resultatet av tråden jag startade.

Första fisken jag åt var ett smörrebröd med sillbitar, till detta dracks det öl och nubbe! Det tycker jag var en bra början, men trots att jag endast åt ett par små bitar sill så blev jag ganska illamående. Fick inte upp något, men mådde lite illa.

Ett par dagar senare så åt jag gravad lax, och mådde inte dåligt, men jag kände att magen arbetade lite extra.

Någon dag efter det så var jag på Fiskboden i Lomma och åt lite sillamacka, och det gick bra, så nu har jag kört på och äter fisk ett par gånger i veckan utan problem.

Det jag har upptäckt är att det är ganska svårt att hitta KRAV och MSC märkt fisk, om man inte vill ha torskblock eller annan liknande fisk. Jag får cykla runt på ganska många olika affärer om jag vill ha något annat, jag hade trott att Coop forum och ICA Maxi skulle ha bra utbud, men det är ganska magert.

Som tur är så bor jag en hundpromenad från fiskehoddorna i Malmö där de säljer nyfångad fisk från Öresund, så det är en räddning.

Skrivet av roffekock
 - 2009-03-30 23:20
Gilius här http://www.fjordfiske.com/norsk/sted/mr23.html en bit från Ålesund första gången som vi är där annars brukar vi åka längre upp.

Miss Fish. Den leverantören är inte komplett Kolla på Allt i Fisk Göteborg. Sen vet jag ju inte om transport till dig är möjligt,men dom brukar att ordna det mesta. ;)

/rolf

Kvasten om du tycker att det är för uppkä............ så får du flytta till en tråd om fiska o fiskar. 8)
Skrivet av Miss Fish
 - 2009-03-30 20:09
Citat från: Gilius skrivet 2009-03-30 09:19
Bara att be din närmaste fiskhandlare att beställa hem, du kommer inte att ångra dig. Fullständigt underbar fisk som sällan dyker upp i diskarna. Får min dos av lubb varje år när vi åker till Norge och fiskar, en fisk som håller bra i frysen också.

/gilius


Närmaste fiskhandlare det är nog jag ;)
Har frågat hos vår leverantör och de säger att det är extremt svårt att få tag på lubb.. Sen bor ju jag lite "avigt till" (norrlandskusten) och det kanske påverkar.
Skrivet av Gilius
 - 2009-03-30 15:00
Var ?

Vi var i Ålesund för 2 år sedan, hade oflyt med väder så vi var inblåsta så läget är viktigt där.

/gilius
Skrivet av roffekock
 - 2009-03-30 14:18
Gillius vi drar till Ålesund 10 maj och stannar 2 veckor på några fina öar ska du mè.

/rolf
Skrivet av Gilius
 - 2009-03-30 09:19
Bara att be din närmaste fiskhandlare att beställa hem, du kommer inte att ångra dig. Fullständigt underbar fisk som sällan dyker upp i diskarna. Får min dos av lubb varje år när vi åker till Norge och fiskar, en fisk som håller bra i frysen också.

/gilius
Skrivet av Miss Fish
 - 2009-03-29 16:06
Hur får man tag på lubb? Har inte sett någon återförsäljare som har det..
Skrivet av roffekock
 - 2009-03-28 18:34
Och så den bästa av dom alla Hippoglossus hippoglossus ;)

/rolf

ps denna firre är fångad i havet tyvärr och det är inte en sån du ska rikta in dej på
Skrivet av roffekock
 - 2009-03-28 18:32
Här får du en bild på Lubb. Att den vistas på stora djup kan du se av att magen har kommit ut genom munnen (tryckändring)

/rolf

Annonser

Powered by EzPortal