2024-03-28 09:26


Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Karolina
 - 2011-04-16 14:52
Citat från: ivanl skrivet 2009-04-02 21:11
Instämmer, här hemma går vi ett steg längre och skivar limporna innan de går in i frysen. På så vis kan man ta fram exakt så mycket bröd man vill ha och färska upp det i brödrosten.
Bröd med mjuk skorpa tinas med fördel i mikron.


Jag brukar också skiva och lägga i frysen, rostat bröd ftw!
Skrivet av Andreas
 - 2010-11-01 10:48
Läste på via Annes länk ovan om Freshbag "Det är en påse av ekologisk bomull med ett foder av perforerad plast." - hur stora är hålen ungefär? Om där är hål borde det ju göra nån skillnad mot en vanlig plastpåse, om inte hålen är extremt små förstås.
Skrivet av Per
 - 2010-10-28 16:21
Jag köpte två st Freshbag, en för runda bröd och en för limpor. Freshbag ska hålla brödet mjukt men med den goda skorpan intakt.
Det stämmer inte! Ångrar definitivt köpet. Det var inte billigt heller. Skillnaden mot en vanlig plastpåse är .......INGEN alls.
Jag återgår till handduk med aluminiumfolie över snittytan.
Skrivet av MatgeekJohan
 - 2009-06-02 15:25
Generellt: När det svalnat på en skärbräda ståendes på snittytan utan något som täcker det.

Ruskigt mörkt bröd: I en påse eftersom det inte förändrar det så mycket.

Alternativ för ljus bröd: Tysk brottopf. Ett lerkärl som bevarar brödet suveränt utan att sabba det.

Men, problemet existerar inte hemma hos mig - allt bröd brukar gå åt illa kvickt :)
Skrivet av Groet
 - 2009-05-28 21:31
Jag har det i ett köksskåp men en handduk över. Det funkar som en brödburk, skurna sidan mot en vägg. Det funkar bara med bröd som har en rejäl skorpa, kanelbullar och vörtbröd blir stenhårda utan plastpåse.
Skrivet av ivanl
 - 2009-04-02 21:11
Citat från: Andreas skrivet 2009-03-24 12:25
Jag är av åsikten att allt bröd är godast färskt (såvida det inte är något sånt där jättesött grovbröd typ Malaxlimpan) så därför, så snart de svalnat, in med brödet i fryspåse av god kvalitet, sug ut luften ur påsen och in frysen (skall man frysa mycket på en gång bör man köra turboknappen på frysen ungefär när man

Instämmer, här hemma går vi ett steg längre och skivar limporna innan de går in i frysen. På så vis kan man ta fram exakt så mycket bröd man vill ha och färska upp det i brödrosten.
Bröd med mjuk skorpa tinas med fördel i mikron.
Skrivet av Kari
 - 2009-03-24 12:40
Anne använder sin micro som brödburk, andra sin vanliga ugn och så finns det brödburkar att ställa i köket. Själv låter jag brödet bo i skafferiet.
Är mörker och en torr miljö alltid optimalt?

Mina föräldrar har allt bröd i kylskåpet på landet.. Nja, inte knäcke då men annars.
Skrivet av Andreas
 - 2009-03-24 12:25
Citat från: Kari skrivet 2009-03-23 13:09
När brödet väl är ute ur ugnen, på galler under en handduk. Provsmakningen avklarad och bröden svala nog att frysas.
Finns det något att tänka på? Någon påse som är mer lämplig än någon annan? Skulle man tjäna något på att frysa bröden snarast efter gräddning eller rentav vänta till morgonen efter?


Jag är av åsikten att allt bröd är godast färskt (såvida det inte är något sånt där jättesött grovbröd typ Malaxlimpan) så därför, så snart de svalnat, in med brödet i fryspåse av god kvalitet, sug ut luften ur påsen och in frysen (skall man frysa mycket på en gång bör man köra turboknappen på frysen ungefär när man börjar grädda). Ta sen fram brödet kvällen före om det är frukostbröd eller på morgonen om det är middagsbröd.
Skrivet av roffekock
 - 2009-03-23 15:59
Bryggens ,plastpåse och bröd är inte vänner. I bakduk papperspåse OK,före användandet sprövärm i ugn ett par andetag ;)

/rolf
Skrivet av Kari
 - 2009-03-23 13:09
Spinner vidare i bröd som skall förvaras:

När brödet väl är ute ur ugnen, på galler under en handduk. Provsmakningen avklarad och bröden svala nog att frysas.
Finns det något att tänka på? Någon påse som är mer lämplig än någon annan? Skulle man tjäna något på att frysa bröden snarast efter gräddning eller rentav vänta till morgonen efter?
Allt detta kanske beror på brödtypen ifråga? Ljust matbröd / mörkt dito.

Nu är inte detta en stor fråga då det är bra rulljans på brödet i frysen men det kanske finns något man kan lära sig av er som faktiskt kan detta..? ;D
Skrivet av Anne
 - 2009-01-17 11:24
Vi använder faktiskt mikron som brödburk - tät och fin :)

Men, ändå brödet i påse först - och jag kan rekommendera något som heter Freshbag, den funkar faktiskt riktigt bra och håller både viss yta men ändå brödet mjukt.
http://www.vikingsun.se/system/search/product.asp?id=235
Skrivet av ivanl
 - 2009-01-17 01:52
Inrullade i en kökshandduk brukar fungera bra för mig. Låt dem svalna först bara.
Skrivet av bryggens
 - 2009-01-16 18:30
Bakade idag en sorts frallor, fick en skaplig yta på dom.
Då undrar jag eftersom de inte blir uppätna direkt, hur förvarar jag dom bäst?
I plastpåse så mjuknar ju ytan, det kan ju vara ok, men..
Även när jag köper en baguette i en butik så är den i en påse som är lite för liten och då torkar brödet ut om jag inte äter samma dag.
Tips?

Annonser

Powered by EzPortal