Citat från: ivanl skrivet 2009-04-02 21:11
Instämmer, här hemma går vi ett steg längre och skivar limporna innan de går in i frysen. På så vis kan man ta fram exakt så mycket bröd man vill ha och färska upp det i brödrosten.
Bröd med mjuk skorpa tinas med fördel i mikron.
Citat från: Andreas skrivet 2009-03-24 12:25
Jag är av åsikten att allt bröd är godast färskt (såvida det inte är något sånt där jättesött grovbröd typ Malaxlimpan) så därför, så snart de svalnat, in med brödet i fryspåse av god kvalitet, sug ut luften ur påsen och in frysen (skall man frysa mycket på en gång bör man köra turboknappen på frysen ungefär när man
Citat från: Kari skrivet 2009-03-23 13:09
När brödet väl är ute ur ugnen, på galler under en handduk. Provsmakningen avklarad och bröden svala nog att frysas.
Finns det något att tänka på? Någon påse som är mer lämplig än någon annan? Skulle man tjäna något på att frysa bröden snarast efter gräddning eller rentav vänta till morgonen efter?