Matforum

Hemmalagat - laga själv => Maträtter, recept, tillagning => Ämnet startat av: crlhrv skrivet 2009-09-12 18:29

Titel: Hållbarhet hemmagjord aioli
Skrivet av: crlhrv skrivet 2009-09-12 18:29
Hur länge kan man tänka sig att en hemmagjord aioli med äggula, olja och vitlök håller sig i kylen?
Titel: SV: Hållbarhet hemmagjord aioli
Skrivet av: Per-Erik skrivet 2009-09-12 19:00
En helt overifierad källla säger 2veckor
http://intlxpatr.wordpress.com/2007/01/22/mayonnaise-aioli-and-rouille/
samtidigt som vissa skriver 1-2 dagar..
Tittade runt i mina böcker och hittade absolut ingenting vad det gäller hållbarhet förutom att den skulle in i frysen.

OK, jag inser att jag inte tillför något... man jag var lite för snabb att svara så min post får väl leva kvar...
Titel: SV: Hållbarhet hemmagjord aioli
Skrivet av: crlhrv skrivet 2009-09-12 19:31
vi får väl se om den måste förvaras, allt går kanske åt ikväll :)


Titel: SV: Hållbarhet hemmagjord aioli
Skrivet av: ena skrivet 2009-09-13 00:43
skulle säga att det beror på hur du "behandlat" den :)

in i kylen direkt efter att du tillagat den, upp emot två veckor...

haft den framme o sen ställer in resten i kylen 1-3 dagar beroende på kylan i kylskåpet och hur länge den stått framme...