Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Kari
 - 2009-12-16 23:32
Ändra eller lägg till "klådda" i rubriken, baka kommer jag göra förr eller senare :)
Skrivet av Andreas
 - 2009-12-16 14:56
Nej men radera är väl dumt, men kanske byta rubrik till något som har med potatisbröd att göra.

Och så vill jag gärna höra när du berättar om ditt bak av hönökaksliknande (eller vad det nu blir) potatisbröd!
Skrivet av Kari
 - 2009-12-15 14:17
Snurrigt - instämmer! Vad gör vi med tråden? Radera tycker jag!
Skrivet av Andreas
 - 2009-12-14 21:38
Då förstår jag.  :) Fast nu blir det riktigt snurrigt, du efterlyser alltså "Klådda, liknande hönökaka med potatis" Men min bild av klådda är riktigt tunt mjukt tunnbröd. Hönökaka är väldigt mycket tjockare. Och inget av dem brukar väl vanligtvis innehålla potatis?  ???
Skrivet av Kari
 - 2009-12-14 15:42
Japp, Klådda heter det! Äntligen! Tusen tack!
Skrivet av Andreas
 - 2009-12-13 16:40
Nej, har inte sett i nån butik, är det Ica eller Konsum som brukar ha?

Men stavas och heter det verkligen "Kådda", jag har aldrig sett det ordet? Klådda däremot är betydligt mer bekant.
Skrivet av Kari
 - 2009-12-09 21:43
Det var en twitterbekant som letade recept på Kådda för några dagar sedan sen och nu kan jag inte släppa tanken själv. Har köpt färdigbakat liknande bröd någonstans norröver.

Ska kika på tipsen med stort nöje :) Tack Andreas! Du har inte sett i dina butiker? Brödet kommer 4-vikt eller skuret i fyra delar, förvånansvärt tungt.
Skrivet av Andreas
 - 2009-12-09 11:17
Kådda låter som dialekt, var har du fått det uttrycket ifrån?

Norrmännen har ett tunnbröd som heter lompe/potetkake och består av kokt potatis, salt och vetemjöl och som fylls med lite av varje, kan det vara det?
¤ http://www.icakuriren.se/Mat-Dryck/Recept/?PropertyId=5&Page=48&RecipeId=588
¤ http://www.tasteline.com/Recept/Lompe_-_norskt_tunnbrod
¤ http://www.recept.nu/1.21559/anders_leven/forratter/gronsaker_184_potatis_andra_rotfrukter/lompe

Sen hittade jag en annan variant på potatistunnbröd som kallas lefse, det består av potatis, mjöl, smör, salt och socker.
¤ How to make LEFSE, the amazing Norwegian comfort food http://www.youtube.com/watch?v=k16VR64Zu9Y Sån där bakgrundsmusik skulle MatNiklas satsa på. :)

Lite tjockare lefse - tjukklefse - verkar dock inte innehålla potatis och snarast vara fikabröd.
¤ http://www.matoppskrift.no/sider/oppskrift2533.asp
¤ http://www.sveinvalle.com/matoppskrifter/index.php?side=tjukklefse

Fast vänta nu, de har också något de kallar myk potelefse och som görs på potatis, salt och råg- eller vetemjöl.
¤ http://www.mat.no/vis_oppskrift.aspx?artid=5247&mnu1id=1223&mnu2id=&mnu3id=
¤ http://www.matoppskrift.no/sider/oppskrift17006.asp
Skrivet av Kari
 - 2009-12-08 15:45
Kådda, liknande hönökaka med potatis skulle vara gott att baka/steka själv. Tips?

Annonser

Powered by EzPortal