Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Matmamma Karin
 - 2010-10-04 09:10
Jag har ett fint basrecept med olja istället för smör, som jag smaksätter på olika sätt - min senaste favorit är att fylla dem med kolasås - den härligt goda man får när man kokar en burk kondenserad mjölk i några timmar. Sen brukar jag använda vaniljessens istället för vaniljsocker, det tycker jag blir fylligare.
Skrivet av annamaria
 - 2010-06-06 15:53
Har idag bakat bärmuffins (hallon och blåbär). Tog receptet i Sju sorters kakor. Enkelt men jag gillar inte att klicka ur smeten i formarna. Gillar att hälla, enklare så. Goda blev dem i alla fall!
Skrivet av Mickan
 - 2010-03-27 17:27
Idag har jag bakat dessa muffins som är ett eget recept med inspiration från några andra. Det blev 10 stora muffins.

3 ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljpulver
VISPAS VITT

50 g smält smör
1 dl mjölk
BLANDAS I ÄGGSMETEN

2 dl malna hasselnötter
2,5 dl vetemjöl
5 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 krm salt
TILLSÄTTS TILL BLANDNINGEN

Jag vet att vi diskuterat mängden kakao innan och jag tillhör den grupp som vill ha riktigt mörka och kakaofylliga så jag tycker att den här mängden är toppen.
Skrivet av Mickan
 - 2010-03-03 09:54
Jag bakade stora muffins som smaksattes med citronskal, tranbär och pumpafröön. Härligt frisk och syrlig smak.
Skrivet av kryddburken
 - 2010-03-02 10:03
Bananmuffins blev det i morse av ett par riktigt bruna och trista bananer som låg i kylen!
http://kryddburken.se/2010/03/02/bruna-bananer-blir-bananmuffins/
Skrivet av kryddburken
 - 2010-02-03 20:25
Under tiden jag lagade kvällsmiddag så bakade Joline dessa MEGA-goda Frukostmuffins med valnötter & lingon. Alldeles själv! *stolt mamma*
http://kryddburken.se/2010/02/03/nyttiga-brodmuffins-med-valnotter-lingon/
Skrivet av Sunie
 - 2010-01-07 21:01
Jag brukar använda mig av ett grundrecept för det mesta och sen tillsätta olika saker beroende på vilken muffinsmak
jag vill ha. Senast jag gjorde muffins så vart det 4 olika sorter av samma muffinssmet. Kärleksmums, kardemumma, äpple-kanel och hallon-blåbärmuffins.
Tycker alltid det är roligare att göra flera olika muffinssmaker när jag ändå är igång.

Receptet jag brukar använda mig av finns att kolla in här tillsammans med bild på de 4 olika smakerna jag gjorde senast
http://sunie.zoomin.se/index/98429.html

Skrivet av Mickan
 - 2009-09-30 09:38
Jag bakar massor med muffins och gissar att det är fler som tycker att det är roligt, smidigt och ett bra sätt att testa gränser. Min tanke är att de flesta har bra basrecept men vill dela med sig av sina idéer vad gäller smaksättning och glasyr mm. Både söta och salta!

Hur brukar du göra?

Mina två sista hade en vaniljsmet som bas och den ena smaksattes med klyftor av färska fikon och tunna mandelmasseskivor. Den andra fylldes helt säsongsenligt med syrliga, lokala päron och valnötter.

Ikväll ska jag baka en salt variant med päron, ädelost och valnötter.

Annonser

Powered by EzPortal