Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Sweber
 - 2007-10-04 09:56
"Vatten är ett dödligt gift, omger hela Visby stift."
Skrivet av agnetasch
 - 2007-10-04 09:29
Det verkar vara en accessoartrend att gå runt med en vattenflaska i handen (om man inte har råd med en chihuahua) Befriande att läsa att några vågar ifrågasätta detta omåttliga vattendrickande. Nu blir vattenförsäljarna ledsna :'( 
Skrivet av Hasse
 - 2007-10-03 19:57
Jag tror nog att måttlighet är vad man ska sträva efter. Ni visste väl att vatten är ett dödligt gift?
http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article153265.ab
Skrivet av Kari
 - 2007-10-03 19:44
E407 boven i dramat? Någon mer som får mag-ras kort efter måltid?

E407 är ett stabiliseringsmedel som finns i "matlagnings" vispgrädde typ Arla Köket 0,5L 36%, dock ej i vanlig vispgrädde som bara innehåller högpastöriserad grädde 40%.

E407 - kan man vara överkänslig mot det?
Skrivet av agnetasch
 - 2007-05-22 22:05
Det stod om det i Metro också,där tyckte artikelförfattaren att: "veganer, vegetarianer, muslimer, judar och andra som av olika skäl är restriktiva med vad de äter" ska förvarnas för undermåliga innehållsdeklarationer.Vi andra antas tydligen att hålla till godo med människohår o fiskfjäll i vår mat.Tack för det >:(
Skrivet av Urban
 - 2007-05-21 22:33
Jag läste det där förrut idag.. Man börjar ju på att fundera vad man stoppar i sig egentligen  :-X
Skrivet av crlhrv
 - 2007-05-21 17:17
Krossade skalbaggar? Fiskfjäll?
Mmm tillsatser fick plöstligt en helt ny dimension: http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,1073781,00.html
Skrivet av agnetasch
 - 2007-05-10 09:40
Jag tror jag ska byta ut punchen( ;D)till lördagsräkorna mot nån kul likör så kan mannen o jag ha lite skoj o puckla på varann av hjärtans lust.
Skrivet av Andreas
 - 2007-05-10 07:26
Likör Agneta? Det räcker med en räkmacka och ett glas vatten! :(

"Vi köpte färska räkor i åtta stora fiskbutiker i Göteborg och lämnade in dem för analys. Fyra prover innehöll inga tillsatta färgämnen. De övriga fyra var däremot färgade med två sorters syntetiska färgämnen, så kallade azofärgämnen."
http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=763&a=273902
Skrivet av Urban
 - 2007-05-09 22:06
Eller så kanske dom super sig fulla på Rosita  ;D
Skrivet av agnetasch
 - 2007-05-09 10:53
Tänk om man drack sig berusad på en starkt färgad likör,då skulle man väl gå bärsärkargång. Det är kanske det biffarna ute på krogarna gör,de blir inte ilskna av steroider utan av Parfait Amour  ;)
Skrivet av Andreas
 - 2007-05-09 09:04
Azofärgämnen kanske är just en sådan livsmedeltillsats man bör undvika.

"en forskargrupp verksam vid University of Southampton har kunnat koppla flera så kallade azofärgämnen, starkt färgade syntetiska tillsatser, till häftiga vredesutbrott ... Medan man väntar på att resultaten ska bli publicerade kan man välja att inte utsätta sina barn för dessa substanser" http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,1064241,00.html

Hmm sina barn? Jag blir inte direkt sugen själv heller.
Skrivet av Andreas
 - 2007-05-05 10:24
Nej visst, det låter inte roligt. Men det kanske är dags att fördjupa och nyansera denna tråd lite. Nu är det ju inte så att livsmedelstillsatser är vilket blask som helst som fabrikanterna tillsätter maten.

"Livsmedelsillsatserna godkänns av Europaparlamentet och Europeiska unionens råd för användning inom hela unionen. Endast livsmedelstillsatser som är av värde för konsumenten eller nödvändiga för livsmedlets hantering blir godkända. I EU:s direktiv sägs att en livsmedelstillsats får användas endast om den har godkänts för livsmedlet i fråga" * s.4

Det gäller att skilja på E-nummer och E-nummer. Vissa saker är förmodligen mindre bra och annat är helt harmlöst.

E100 Kurkumin = koncentrat av Gurkmeja. Onaturligt? ("Så fort man har ändrat på samman-sättningen, för att koncentrera färgen, räknas extraktet som färgämne." * s. 12.)

E120 Karmin = kommer från löss (http://www.shenet.se/ravaror/karmin.html) Löss kanske inte låter så trevligt, men är det onaturligt?

E400 Alginsyra "erhålles vid kokning av hafsalger" (http://runeberg.org/nfba/0324.html) Onaturligt?

E509 Som agnetasch gillar ;) är Kalciumklorid eller vägsalt.

Och apropå biverkningar, glöm dessutom inte att man kan må dåligt av nästan vad som helst om man äter det i för stora doser. Det intressanta är väl att jaga de E-nummer som är "onödiga" och de som är "farligast", vilka nu de är..?

* = http://www.slv.se/upload/dokument/livsmedelskontroll/vagledningar/Tillsatsforeskrifterna_okt_%202006.pdf
Skrivet av crlhrv
 - 2007-05-04 17:52
Jag föredrar helt enkelt att inte beskriva min mat via kemiska beteckningar..
Skrivet av agnetasch
 - 2007-05-04 12:19
Åh mums,E509,min favorit!

Annonser

Powered by EzPortal